Sözleşmeli personelin maaş verileri yıl sonuna kadar KBS'de olacak

Muhasebat Genel Müdürlüğü, sözleşmeli personele ait maaş verilerinin yıl sonuna kadar KBS'de olacağını duyurdu

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Eylül 2017 14:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözleşmeli personelin maaş verileri yıl sonuna kadar KBS'de olacak

Dün yayınlamış olduğumuz haberde, sözleşmeli personele ait maaş verilerinin Kamu Harcama ve Muhasebe Bilişim Sistemi'nde (KBS) bulunması gerektiğini belirtmiştik.

Aşağıda Muhasebat Genel Müdürlüğünün resmi duyurusuna yer verilmiştir.

Maliye Bakanlığı tarafından, 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi uyarınca kamuda istihdam edilen sözleşmeli personelin maaş işlemlerinin Kamu Personel Harcamaları Yönetim Sistemi (KPHYS) üzerinden gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar tamamlanmış olup, ilk olarak Mart 2017 tarihi itibarıyla Maliye Bakanlığı merkez teşkilatında pilot uygulamaya geçilmiştir. Uygulamanın yaygınlaştırılması amacıyla Haziran 2017 tarihinde ise, Ağrı, Elazığ ve Karaman illerine ait tüm harcama birimleri ile Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Ankara İl Müdürlüğünün kapsama alınması ile pilot uygulama devam etmiştir. 2017 yılının sonuna kadar KPHYS'yi kullanan tüm idarelerin 4/B sözleşmeli personel işlemlerinin elektronik ortama alınması tamamlanacaktır.

Bu kapsamda, 4/B sözleşmeli personellerin harcama birimleri tarafından veri giriş işlemleri, maaş hesaplama, muhasebe birimine gönderme işlemleri ile muhasebe birimleri tarafından muhasebeleştirme işlemleri KPHYS üzerinden elektronik olarak gerçekleştirilecektir.

Yapılan bu çalışmalar, kamuda istihdam edilen sözleşmeli personellerin özlük ödemelerinin sistemli bir şekilde yürütülmesi açısından önem arz etmektedir. Bu sayede işlemler merkezi, hızlı ve kontrollü olarak yerine getirilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber