İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'İyilik melekleri' köy çocuklarıyla kardeş oldu

- Iğdır Üniversitesinde eğitim gören kız öğrenciler, köylerde eğitim gören çocuklar için bir araya geldi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Eylül 2017 18:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
'İyilik melekleri' köy çocuklarıyla kardeş oldu

Iğdır Üniversitesinde öğrenim gören 16 öğrenci, mevcudu 16 olan köy okulundaki öğrencileri kendilerine kardeş seçti.

Iğdır Kredi Yurtlar Kurumuna Bağlı (KYK) Süreyya Sülün Hanım Yurdu'nda kalan üniversite öğrencileri, Karakoyunlu ilçesine bağlı Orta Alican Köyü İlköğretim Okulundaki öğrencileri "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, 16 öğrenciyi kendilerine kardeş seçen üniversite öğrencileri, köyde eğitim gören söz konusu çocuklara kırtasiye malzemeleri armağan etti.

Üniversite öğrencilerinden Kübra Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, KYK'da kalan öğrenciler olarak yurtlarının da desteğiyle "Gönül Köprüsü" projesi kapsamında kardeş seçtikleri köy okulunu ziyaret ettiklerini söyledi.

Bundan sonra düzenli olarak okuldaki "kardeşlerini" ziyaret edeceklerini belirten Dede, "Buraya, Süreyya Sülün Hanım Yurdu'nda kalan 16 arkadaşımla geldim. Minik kardeşlerimle burada zevkli vakit geçiriyoruz. Biz artık kardeş seçtiğimiz bu okulumuza ve öğrencilerine her fırsat bulduğumuzda gelmeyi ve imkanlarımız doğrultusunda kendilerine her türlü desteği sunmayı planlıyoruz." dedi

Minik öğrencilerden Havin Neşeli de "Ablalarımız bizi ziyaret ettiler, birlikte çok eğleniyoruz. Bize hediyeler getirdiler, çok mutlu olduk." diye konuşu.

üniversiteli öğrenciler, okul bahçesinde minik kardeşleriyle bir araya gelerek yanlarında getirdikleri kurabiye ile içeçekleri ikram etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber