İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

3 öğretim üyesine '1 milyon lira'lık alacak davası

Akdeniz Üniversitesi'nde günlük 22 saat mesai yaptıklarını beyan edip döner sermayeden toplamda '1 milyon lira' ek ücret alan 3 öğretim üyesi hakkında alacak davası açıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Eylül 2017 10:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
3 öğretim üyesine '1 milyon lira'lık alacak davası

Salim UZUN

Akdeniz Üniversitesi'nde (AÜ) günlük 22 saat çalıştıklarını beyan ederek aylık 36 bin lira, toplamda ise 1 milyon liraya yakın fahiş maaş aldığı iddia edilen Eğitim Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. M. T., eski dekan yardımcıları Doç. Dr. M. E. ve Doç. Dr. F. G. hakkında alacak davası açıldı.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nün şikayeti üzerine 3 ayrı mahkemede açılan davayla ilgili hazırlanan bilirkişi raporlarında; FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen Prof. Dr. T. ve görevine halen sürdüren Doç. Dr. G.'ün kamuyu zarara uğrattığı hükmüne varıldı.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI

FETÖ soruşturmaları kapsamında meslekten ihraç edilen Doç. Dr. E. hakkında ise "Kamu zararı yoktur" şeklinde bilirkişi raporu hazırlandı. Bu karara Akdeniz Üniversitesi hukuk birimi tarafından itiraz edilirken, 3 isim hakkında ceza davası açılması için ayrıca savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

'KARARI BEKLİYORUZ'

3 isim hakkında açılan dava ve hazırlanan bilirkişi raporlarını doğrulayan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, "Alacak davası ile ilgili bilirkişi raporları elimize ulaştı. 1 rapora itiraz ettik. Diğer raporlarda sorun yok. Birkaç duruşma sonunda kamu lehine bir karar çıkacağına inanıyoruz.

Sayıştay, son aldığı kararda; Eğitim Fakültesi pedagojik formasyon sertifika programı kapsamında alınan ek ücretlerin yasaya uygun olmadığı ve kamunun zarar ettirildiği kararına varmıştı. Kararda; öğretim üyelerinin derslere girmekle ayrı, yönetici olmakla ayrı değerlendirildiği ve mükerrer ödeme aldıkları vurgusu yapılmıştı.

'YASAL SINIR VAR' DEMİŞTİ

Akdeniz Üniversitesi döner sermayesinden toplam 300 bin lira ek ücret alan Eğitim Fakültesi eski Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Fatma G., "Aldığımız ödemelerle ilgili yasal bir sınır varmış. Ama bize böyle bir şey haber verilmedi" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber