Belediye ve il özel idareler, beş katı adayı yazılı ya da sözlü sınavla alabilecek

Mahalli idarelerin personel alımında yapılan düzenleme gereğince belediyeler ve il özel idareleri personel alırken en yüksek puanlı 5 katı adayı yazılı veya sözlü sınava alabilecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Belediye ve il özel idareler, beş katı adayı yazılı ya da sözlü sınavla alabilecek

KPSS ana yönetmeliğinde, Bakanlar Kurulu Kararıyla 28 Eylül 2017 tarih itibariyle değişiklik yapıldı.

Danıştay daha önce belediye ve il özel idarelerine, KPSS ek olarak yazılı veya sözlü sınav yapılmasını iptal etmiş ancak daha sonra Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu bu kararı iptal etmişti. Detaylı bilgi için tıklayınız.

Yani hali hazırdaki düzenlemeye göre, belediye ve il özel idareleri KPSS'ye ilave olarak yazılı veya sözlü sınavla personel alabilmektedir. Personel alınırken en yüksek KPSS puanına sahip 3 katı aday yazılı veya sözlü sınava alınmaktadı. Bugün yapılan düzenlemeyle 3 katı aday belirlemesi beş katı olarak değiştirilmiştir.

İŞTE RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN DÜZENLEME

Karar Sayısı : 2017/10785

Ekli "Kamu Görevlerine ilk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"in yürürlüğe konulması; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı (Devlet Personel Başkanlığı)'nın 23/8/2017 tarihli ve 4663 sayılı yazısı üzerine, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile 217 sayılı Devlet Personel Başkanlığı Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre, Bakanlar Kurulu'nca 11/9/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

KAMU GÖREVLERİNE İLK DEFA ATANACAKLAR İÇİN YAPILACAK SINAVLAR HAKKINDA GENEL YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE I- 18/3/2002 tarihli ve 2002/3975 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 27/C maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesinde yer alan "üç katı" ibaresi "beş katı" şeklinde değiştirilmiştir.
MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.

Madde 27/C - (Ek madde: 11/12/2006 - 2006/11473 S.Yön./3. md.)
İl özel idareleri ve belediyeler, bunlara bağlı kuruluşlar ile kurdukları birlikler ve döner sermayeli kuruluşlar, başvuran adayları KPSS sınavı başarı puanlarına göre sıralayarak en yüksek puanlı adaydan başlamak üzere, atama yapılacak boş kadro sayısının üç katı oranında adayı sınava çağırır. Sınav yazılı veya sözlü olarak yapılabilir.
Sınava başvuru şekli, sınav konuları, sınav komisyonunun teşkili, komisyonun çalışma usul ve esasları ile sınava ilişkin diğer hususlar Devlet Personel Başkanlığının görüşü üzerine İçişleri Bakanlığınca yürürlüğe konulacak yönetmelikle belirlenir.
Sınav sonuçları atama yapılacak kadro sayısı kadar asıl ve yedek olarak açıklanarak adaylara yazılı olarak duyurulur. Ataması yapılanlardan göreve başlamayanların yerine yedek adaylar arasından başarı sırasına göre atama yapılır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber