Bakan Soylu: Güvenlik soruşturmalarını bugün iletiyoruz

İçişleri Bakanı Soylu: (Sağlık Bakanlığına atanan personelin güvenlik soruşturmaları) Bugün arkadaşlarımız güvenlik soruşturmalarını Sağlık Bakanlığına iletiyorlar. İşin istihbarat boyutu var. Çok zor bir dönemden geçtik. Biraz anlamalarını rica ediyoruz. Yeniden devletin içerisine fesat tohumları ekmelerine müsaade etmemeliyiz. Ben sorumluluğu alamam, kimse kusura bakmasın.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Soylu: Güvenlik soruşturmalarını bugün iletiyoruz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuk olduğu Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

İçişleri Bakanı Soylu: "Şu ana kadar 11 milyon 238 bin yeni kimlik kartı verildi. Yaklaşık 20 tanesinde hata çıktı, o da bireysel hata. Girişten kaynaklanan hatalar söz konusu. 11 milyonda 20, bir hata sayılmayabilir. Keşke hiç olmasa tabii."

"(Sağlık Bakanlığına atanan personelin güvenlik soruşturmaları) Bugün arkadaşlarımız güvenlik soruşturmalarını Sağlık Bakanlığına iletiyorlar. İşin istihbarat boyutu var. Çok zor bir dönemden geçtik. Biraz anlamalarını rica ediyoruz. Yeniden devletin içerisine fesat tohumları ekmelerine müsaade etmemeliyiz. Ben sorumluluğu alamam, kimse kusura bakmasın. Geleceğe ait bir sorumluluk üzerime alamam. Arkadaşlarımıza bu konuda 'çok ciddi ve dikkatli olun' diyorum. Bu güvenlik soruşturmaları yapılıyor. Bu heyecanı anlıyorum. Böyle bir aylık, bir buçuk aylık, iki aylık bir süreçler oluşuyor. Bazen o kadar da olmuyor. Çok gelince, 12 bin 500 gibi, böyle bir süreç oluyor ama biz burada dikkatli olmak zorundayız. Temmuz'un 20'si gibi bize iletildi. Biz de iki aylık bir süreç içerisinde 12 bin 500'ü tamamladık. Dün Sağlık Bakanımız da beni aradı 'Ne zaman göndereceksiniz?' diye. Onların da çok doğal olarak çalışan personele ihtiyacı var. Hizmetlerin de aksamaması lazım. Biz de haklıyız. En kısa zaman içerisinde bunu halletmeye çalışacağız. Yarından itibaren gerekli prosedürler başlar düşüncesindeyiz."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber