Belediye'den kopuk başkanlar varsa görevden alınır

Başbakan Yıldırım: Belediye başkanlarımızın vatandaşın beklentilerine, ihtiyaçlarına, taleplerine azami özeni göstermesini bekliyoruz. Bu konuda zafiyet içinde olan varsa, bazı şayialar, usulsüzlük gibi konularla anılan belediyelerimiz varsa, yönettiği şehirden kopuk başkanlarımız varsa tabii ki onlara gerekli işlemleri yapacağız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 28 Eylül 2017 15:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Binali Yıldırım, İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cihangiri ile görüştü.

Binali Yıldırım, görüşmenin ardından açıklamalar yaptı.

Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları:

Ortaya çıkan durumu ve bu konuda Türkiye ile İran'ın neler yapabileceği konusunda görüşmeler yaptık.

İran'ın da bizimle aynı görüşü paylaştığını görmüş olduk. Özellikle Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğü, bölgede parçalanmaya yol açacak faaliyetler, sınır değişiklikleri ve oluşturulacak yapay devletçikler bölge huzurunu tehdit edecek gelişmelerdir.

Bu konuda İran, Irak ve Türkiye olarak yakın bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Bu kararı inatla alan, bu referandumda ısrar eden yönetimdir. Doğan sonucun sorumluluğu da onlara ait olacaktır.

Bu konuyla ilgili somut adımlar atılacaktır. Şu anda KDP'nin Türkiye'deki ofisindeki görevli kişi şu anda Kuzey Irak'ta. Geri gelmemesi yönünde bildirim yaptık. Özellikle Irak meclisinin aldığı karar çevresinde, hudut kapıları ve havaalanlarının devralması kararının ardından Türkiye'de bundan sonra Bağdat ile muhattap olacak. Buna petrol nakli de dahildir.

Türkiye, İran ve Irak üçlü bir zirve yapılması planlanıyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM: İLERİSİ İÇİN DE ŞANS GETİRECEKTİR

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu belirlemeyi yaparken teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediye meclis üyelerimiz ile istişare gerçekleşti. Sonunda Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Bugün seçim yapılacak ve inşallah Mevlüt Uysal göreve başlayacak. Mevlüt Bey Başakşehir'de başarılı bir belediye başkanımız. Büyükşehir'de de başarılı işler yapacaktır. Yaptığı hizmetler de onun ilerisi için de büyük şans getirecektir" dedi.

Yıldırım, başka belediyelerde de görev değişikliği olup olmayacağına yönelik soru üzerine de şunları söyledi: Belediye başkanlarımızın vatandaşın beklentilerine, ihtiyaçlarına, taleplerine azami özeni göstermesini bekliyoruz. Bu konuda zafiyet içinde olan varsa, bazı şayialar, usulsüzlük gibi konularla anılan belediyelerimiz varsa, yönettiği şehirden kopuk başkanlarımız varsa tabii ki onlara gerekli işlemleri yapacağız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber