İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bilgisayar dersi alan KPSS adaylarının, ayrıca sertifika almasına gerek yok

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 30 Mart 2007 16:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KPSS de bazı bölümleri yazabilmek için MEB den onaylı sertifika isteniyor. Ben m.y.o mezunuyum ve benim m.y.o da zorunlu bilgisayar dersim var... Transkıribinde de gözüküyor der saatim ve notlarımın okulumdanalacağım.. Transkirip MEB den onaylı sertifikanın yerini tutar mı?Bu bölümleri yazsam sorun çıkar mı?

Yukarıda açık kimliği yazılı yüksekokulumuz harita kadastro öğrencisi ??'nın öğrenim gördüğü süre içerisinde 112 saat temel Bilgisayar dersi görmüş ve başarılı olmuştur. Bilgilerinize rica ederim. imza

Bu şekilde elimde onaylı üniversiteden alınmış bir belge var. İçişleri Bakanlığına yapılacak olan atamada tercih yapabilirliyim. Elimdeki onaylı Belge geçerli olur mu yardımcı olursanız sevinirim...

KPSS 2007/1 Tercih Kılavuzunun "Başvuru Genel Şartları ve Diğer Hususlar" Bölümünde "3.9. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, "M.E.B.'dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine ve aynı şekilde daktilo dersi alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar da, "M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak" niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir." hüküm yer almaktadır.

Bir örgün öğretim olan Meslek Yüksek Okullarında Bilgisayar dersi alanlar ve bunu onaylı bir yazı veya traskript ile ispatlaması mümkün olan adayların, "M.E.B.'dan Onaylı Daktilo Sertifikasına Sahip Olmak" niteliği aranılan tercihleri seçmelerinde bir mahsur bulunmamaktadır. Bu seçenekleri seçebilirler... Bu adayların ayrıca sertifika almasına gerek yoktur.

Ancak buradaki püf nokta zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersinin örgün eğitimde alınmış olmasıdır. Açık öğretim de alınan bilgisayar dersleri aynı neviden kabul edilmeyecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber