İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

OGM, mühendis adayları için çözümü buldu

Danıştay yazılı sınavı iptal edip, uygulamalı sınavın ise yapılmasına cevaz verince, Orman Genel Müdürlüğü, daha önce alınan adayları sadece uygulamalı sınava almaya karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 01 Ekim 2017 01:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
OGM, mühendis adayları için çözümü buldu

22 Temmuz 2017 tarihinde yapılan haberde, Danıştay 12. Dairesinin KPSS'ye ilave olarak yazılı da olsa ikinci bir sınav yapılmasını oybirliğiyle, uygulamalı sınav yapılmasını ise oyçokluğuyla durdurmuştu. Karar için tıklayınız.

Bu karar sonrasında, Orman Genel Genel Müdürlüğünce, 20/10/2014-24/10/2014 tarihleri arasında Antalya, Bolu ve İzmir illerinde yapılan sınavlar iptal edilmişti.

Ancak, Resmi Gazetede bugün ilginç bir yönetmelik düzenlemesi yer almıştır. Bu düzenlemeye göre, 20/10/2014-24/10/2014 tarihleri arasında Antalya, Bolu ve İzmir illerinde yapılan uygulama sınavına girmeye hak kazanan adaylar, uygulamalı sınav yapılacak ve başarılı olanların ataması yapılacaktır. Yönetmelik düzenlemesi için tıklayınız.

Bu düzenleme, yukarıda yer verilen Danıştay kararına itiraz edildiğini ve Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulunun uygulamalı sınava cevaz verdiğini göstermektedir. Zira, Genel Müdürlük, 3 yıl önce aldığı personeli yönetmeliğe uygun olarak yeniden uygulamalı sınava alacak şekilde düzenleme yapmıştır. Eğer Danıştay İDDK, daire kararını bozmamış olsaydı, Orman Genel Müdürlüğü bile bile mahkeme kararını uygulamamazlık etmezdi diye düşünüyoruz.

Yine bu düzenleme, Orman Genel Müdürlüğünün bundan sonra KPSS'ye ilave olarak uygulamalı sınavla mühendis alacağını göstermektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber