Yardımcılıktan denetmenliğe atanan, ne zaman denetmenlik aylığına hak kazanır?

Bir bakanlıkta denetmen yardımcısı olarak çalışan kişi, denetmen kadrosuna atandığında, unvanı ve derecesi değişeceği için, görevine başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren yeni aylığına hak kazanır.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Ekim 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yardımcılıktan denetmenliğe atanan, ne zaman denetmenlik aylığına hak kazanır?

SORU: Denetmen yardımcısı kadrosunda çalışırken 20.07.2017 tarihli bakanlık onayı ile denetmen kadrosuna atandım. 20.07.2017 - 15.08.2017 tarihleri arasında maaş farkı oluşacağını belirttim müdürlük mutemedine ancak mutemet yeni derece kademe ve tazminatlardan dolayı oluşan maaş farkının 15.08.2017 tarihinden itibaren hesaplanacağını ve maaş farkı alamayacağımı belirtti. Sizin konu hakkındaki görüşlerinizi alabilir miyim. teşekkür ederim iyi çalışmalar.

CEVAP: 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun "Derece değişikliğinde verilecek aylık" başlıklı 161 inci maddesinde; "Derece yükselmesi veya daha aşağı bir dereceye atama halinde,
A) Bulunduğu dereceden yukarı derecelere atanan memur;
a) 68 nci maddenin (B) bendi hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yeni girdiği derecenin ilk kademe göstergesine,
....
Tekabül eden aylığı alır...."

hükmü ile "Derece değişikliğinde aylığa hak kazanma" başlıklı 167 nci maddesinde ise; "Derece yükselmesinde veya daha aşağı derecelere atamada memur, yükseldiği veya atandığı derecenin görevine başladığı tarihi takip eden aybaşından itibaren bu derecenin 161 inci maddeye göre kazandığı kademe aylığını alır.

Ancak, yürütülmekte olan görevin niteliğinde bir değişme olmaması halinde derece yükselmesine ilişkin onayın geçerlilik tarihini takip eden ay başından itibaren bu derecenin 161 inci maddeye göre kazandığı kademe aylığını alır." hükmü yer almaktadır.

Kariyer denetmen yardımcısı olarak başladığınız meslekte üç yıllık yetiştirme döneminin sonundan yapılan yeterlilik sınavını kazanarak 20.07.2017 tarihi itibariyle "Denetmen" unvanlı kadrolara atanmış olduğunuzdan ve unvanınızın ve derecenizin değişmesi sonucunda 167 inci maddesinde yer alan "takip eden ay başından itibaren hükmünün" sizin için uygulanmayacağı ve tebellüğ tarihi ile 14.08.2017 tarihleri arasındaki denetmen- denetmen yardımcısı maaş farkını günlü olarak alabileceğinizi düşünmekteyiz.

Bu konuda; açık ve net bir düzenleme yer almadığından Bakanlıklar arası farklı uygulamalara olmaktadır. Bu nedenle size tavsiyemiz, konu hakkında Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğünden görüş istenmesi için çalıştığınız kuruma bir dilekçe ile başvurmanızdır. Maliye Bakanlığının görüşünün olumlu olacağını düşünmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber