Hükümet istifa etti, Siverek il oldu... İşte 1 Nisan şakaları...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Nisan 2007 16:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bugün 1 Nisan... Şakanın evrensel günü... Eğer şu saate kadar kötü bir şakanın kurbanı olmadıysanız, her an olablirsiniz, dikkatli olun. Yurdun dört bir yanında 'şakacılar' iş başında. Siyasetçilerin bu yıl ki şaka konusu 'cumhurbaşkanlığı adayı' konusundu yoğunlaşırken, Siverek il oldu, hükümet istifa etti!... İşte günün ilk şakaları ve şakazedeleri...

ATV'de canlı yayınlanan "Doğruya Doğru" programına konuk olan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ATV Ankara Temsilcisi Tuba Atav'ın yardımıyla izleyicilere 1 Nisan Şakası yaptı.

Atav'ın, "Çok sıcak bir gelişme öğrendim. Dünkü MYK toplantınızda Cumhurbaşkanı adayı olarak sizin isminiz açıklandı, hayırlı olsun" sözleri üzerine Baykal, önerecekleri ismin sembolik bir anlam taşıması dışında önemi olmayacağı için aday belirleme konusunda bugüne kadar ciddi bir adım atmadıklarını söyledi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü MYK toplantısı öncesinde kendisini arayarak "Cumhurbaşkanlığı seçimi ciddi gerilim yaratıyor. Buna son vermek durumundayız. Anamuhalefet partisi olarak sizin de sorumluluğunuz var. Şimdiden adayınızı belirleyin. Biz de onu destekleyeceğiz" dediğini ifade eden Baykal, Başbakan'ın bu önerisi öncesinde aday belirlemeyi düşünmedikleri belirtti. Baykal, "Vermek istediğiniz müjdeye ben de böyle katkı yapayım. İktidar partisi de iş birliği içinde adayı destekleyeceğini belirtmiştir. Şu andan itibaren Cumhurbaşkanlığı krizi için gerekçe kalmamıştır" dedi.

Konuşmasının ardından Tuba Atav ile birlikte gülerek bunun "1 Nisan Şakası" olduğunu belirten Deniz Baykal, "1 Nisan nedeniyle vatandaşlarımızı güldürmek istediniz, ben de ona katkı yapayım dedim" dedi.

BAKAN GÜLER KANMADI

'Nisan 1' şakası için gazetecilerin hedeflerinden biri de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler oldu. Güler, bakanlığına bağlı genel müdürlerin katılımıyla düzenlenen toplantıya katılmak üzere geldiği Adapazarı'nda, gazetecilerin, ?Başbakan Recep Tayyip Erdoğan az önce Cumhurbaşkanlığına adaylığını açıkladı. Ne düşünüyorsunuz?'' sorusuna, ?Bu herhalde 1 Nisan şakası. Çünkü biz (adayların açıklanması konusunda daha vakit var) diye biliyoruz" diyerek güldü.

GERÇEK İNDİRİMİ, ŞAKA SANDILAR

Yurt dışına gitmek üzere sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminaline gelen bazı yolcular, yurt dışına çıkış harcının 15 YTL'ye indirildiğini öğrenince önce bunu "1 Nisan şakası" olarak değerlendirdiler. Bu yolculara uygulama hakkında bilgi verilirken, konu hakkında bilgi sahibi olanlar uygulamayı "sevindirici" buldu.

TRABZON BASINI İŞ BAŞINDA...

Trabzon'da bölgesel yayın yapan ?Günebakış' ile ?Kuzey Ekspres' gazeteleri de Nisan nedeniyle şaka haberlere yer verdi.

?Günebakış' gazetesi, 1'inci sayfada ?CHP'den istifa eden Başkan, Sarıgül'e Gidiyor' manşetini kullandı. Haberde, ?CHP Trabzon İl Başkanı Cafer Hazaroğlu ile kavga eden CHP'li Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, partisinden istifa ettiğini açıkladı'' denildi. Gazeteyi okuyanlar şaşırırken, gazete iç sayfadan verdiği haberin devamında, ?Bugün günlerden 1 Nisan. Dünya insanlarının birbirleri ile şakalaştığı gün. Biz de haberimizde ismi geçenlerin hoşgörüsüne sığınarak böyle bir haber yaptık. Yüzünüzden tebessüm eksilmesin. Nice 1 Nisan'lara'' yazarak haberin tamamen bir hayal ürünü olduğunu belitti.

?Kuzey Ekspres' gazetesi ise spor sayfasında ?Albayrak dönemi bitti' başlığını kullandı. ?Şok, Şok, Şok' ibaresiyle verilen haberde, Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak'ın stat projesine gelen tepkiler üzerine istifa ettiği ve Teknik Direktör Ziya Doğan'ın istifa etmekten son anda vazgeçirildiği öne sürüldü. Haberin devamında ise, ?Belki bu haberlere birileri sevinmişti ama..'' diye verilen üst başlığın altında Albayrak ve Doğan'ın görevinin başında olduğu belirtilerek, ?Ekspres gazetesi olarak taraftarların nabzını ölçmek istedik ve bunu 1 Nisan şakası olarak yayınladık, tüm okurlarımızın 1 Nisan'ını kutluyoruz'' denildi.

HÜKÜMET, PAZAR PAZAR İSTİFA ETTİ!

İnternet haber sitesi www.haberturk.com okuyucuları da bugün sürpriz bir manşetle karşılaştı. "Flaş... Hükümet istifa etti" başlığını merakla tıklayanlar, bunun 1 Nisan şakası olduğunu gördü.

SİVEREKTE HEYECAN YARATAN HABER

Öte yandan Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir internet sitesinin "Siverek il oldu" haberi, Sivereklileri heyecanlandırdı. Haberin "1 Nisan Şakası" olduğunun anlaşılması, vatandaşlarda hayal kırıklığı yarattı.

İlçede yayınlanan "www.siverekgenclik.com" adlı sitede bugün çıkan "Siverek il oldu" haberini okuyan bazı vatandaşların, bunu yakınlarıyla paylaşması üzerine haber kısa sürede ilçede duyuldu.

Yıllardır il olmak için mücadele veren Siverekliler, sitenin haberin "1 Nisan Şakası" olduğunu açıklaması üzerine hayal kırıklığına uğradılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber