Polis memurları il emrine değil ilçe emrine atanmalı!

Polis memurlarının yer değiştirme işlemleri sırasında il emrine atanması ve ilçelerin bir kaç ay sonra belirlenmesi sorun oluşturuyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Ekim 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Polis memurları il emrine değil ilçe emrine atanmalı!

Her yıl 1 Mayıs ila 30 Haziran tarihleri arasında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği'ne göre polis memurlarının naklen atandığı iller ilan ediliyor.

Ancak, sonuçlar ilan edilmiş olsa da, polis memuru hemen gidip göreve başlayamıyor.

Ataması yapılan polislerin, bağlı olacakları ilde hangi ilçede çalışacakları, bulundukları ilden ilişikleri kesilip, mehil müddeti sonrasında başlama tebliğiyle birlikte öğreniliyor.

Genel atama döneminde ataması gerçekleşen personel için ilişik kesme tarihleri Genel Müdürlükçe belirlendiği için, ilandan sonra başlama tarihi 1 ila 2 ay arasında değişiyor.

Özellikle İstanbul, Ankara ve İzmir gibi nüfusu yoğun olan illere atanan polisler düzen kurma konusunda sorun yaşıyorlar. Polis memurlarının çalışacakları ilçe veya şubeler ikametten uzak bir ilçeye veya birime verilmişse kişilerin maddi ve manevi zarara uğraması sonucu ortaya çıkıyor ve atama evrakı ilin mülki amiri tarafından imzalandığı için değişim şansı bulunmuyor.

Polis memurlarının bu konuda sorun yaşamaması adına mevzuat değişikliğine gidilmesi ve yönetmelikte belirtilmesi gerekmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber