İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Metin Memiş: Bize diyorlar ki 'Siz yandaş sendikasınız...'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen) Genel Başkanı Metin Memiş, "Zaman zaman bize diyorlar ki 'Siz yandaş sendikasınız'. Milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak, mazlum coğrafyaların yanında olanların yanında olmak yandaşlık ise evet biz yandaşız, yandaş olmaya da devam edeceğiz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2017 14:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Metin Memiş: Bize diyorlar ki 'Siz yandaş sendikasınız...'

Memiş, Sağlık-Sen Kahramanmaraş temsilciliği tarafından özel bir tesiste düzenlenen il divan toplantısına katıldı.

İl divan toplantısında konuşan Memiş, kuruş değil duruş sendikacılığı yaptıklarını ve bu duruşla beraber ülkenin geleceğine sahip çıkmaya çalıştıklarını belirtti.

Millet adına sendikacılık faaliyetlerinde bulunduklarını ifade eden Memiş, şunları kaydetti.

"Bizler sahaya indiğimizde zaman zaman başörtüsü yasağının kaldırılması ve darbelere karşı olduğumuzu söylediğimizde birileri bizim sendikacılığımızı eleştirdi. Birileri 'Sizin bu işlerle ne işimiz var. Sizin darbeyle ne işiniz var. Siz çalışanların aldığı paraya bakın' dediler. Biz başımızı yastığa koyarken, yarınımızın ne olduğunu bilmediğimiz korkarak uykuya daldığımız bir Türkiye uykusu uyumak istemiyoruz. Uyandığımız zaman darbe mi? Olacak. Ekonomik kriz mi? Olacak. Terör olayları mı? Olacak. Böyle bir Türkiye uykusu uyumak istemiyoruz. Biz başımızı yastığımıza koyarken, yarınımızdan umutlu çocuklarımızın geleceğinden umutlu bir Türkiye uykusu uyumak istiyoruz. Onun için millet adına sendikacılık yapıyoruz."

Memiş, "yandaş sendika" eleştirilerine de değinerek, "Biz Memur-Sen ailesi olarak şu açıkça ifade ediyoruz ki, zaman zaman bize diyorlar ki 'Siz yandaş sendikasınız'. Milletin yanında olmak, milletin yanında olanların yanında olmak, mazlum coğrafyaların yanında olanların yanında olmak yandaşlık ise evet biz yandaşız, yandaş olmaya da devam edeceğiz." diye konuştu.

15 Temmuz Darbe girişiminde ilk meydanlara inan STK'nın kendileri olduğunu dile getiren Memiş, sözlerini şöyle tamamladı:

"15 Temmuz darbe girişimi gecesi sahaya mesaj gönderip, 1 milyon üyemizi aileleriyle birlikte meydanlara davet eden ilk Sivil Toplum Kuruluşu (STK) olmanın gururunu yaşıyoruz. Klavye milliyetçiliği yapanlar, bu ülkede oturdukları yerden milliyetçi afrası tafrası kesenler 15 Temmuz gecesinde ne sokaklara indiler, ne de internet sitelerinden sosyal medyalarından en ufak bir eleştiri dahi yapmadılar. İşgal girişimine 'İşgal girişimi' dahi diyemediler. Bu teşkilatın güzide mensupları ülke sevdalıları Memur-Sen ve Sağlık-Sen ailesi meydanlara indik."

Ersoy Sevinç

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber