Havacılık tazminatının artırılması kararı onaylandı

Yüksek Planlama Kurulu, havacılık tazminatı ödenmesine dair kararı onayladı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Ekim 2017 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Havacılık tazminatının artırılması kararı onaylandı

DHMİ Genel müdürü Funda Ocak Havacılık tazminatıyla ilgili açıklama yaptı. Ocak sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, DHMİ personeline ödenen havacılık tazminatının artırılmasına dair kararın YPK tarafından onaylanarak yürürlüğe girdiğini duyurdu.

İşte DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak'ın açıklaması

Bilindiği üzere; 4. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri sonucunda personelimize ödenen Havacılık Tazminatının arttırılması kararlaştırılmıştı.

Söz konusu kararın bir an önce çıkarılması için YPK'da görüşülecek olan taslak metin, Bakanlığımız tarafından ilgili mercilere iletilmişti.

Havacılık tazminatına ilişkin YPK kararı, 08.10. 2017 tarihi itibarıyla imzalanmış bulunuyor. Kıymetli mesai arkadaşlarıma hayırlı olsun.

Kuruluşumuzun ilgili birimleri, kararın olumlu çıkacağını varsayarak, talimatımız gereği gerekli hazırlıkları zaten tamamlamışlardı.

Karar doğrultusunda, geriye kalan tüm işlemler sür'atle yerine getirilecek, arkadaşlarımızın hak ettiği miktarlar maaşlarına yansıtılacaktır.

Kararın kısa sürede çıkmasında büyük payı bulunan UDH Bakanımız Sn.Ahmet Arslan'a şahsım ve mesai arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum.


TOPLU SÖZLEŞMELERDE YER ALAN HÜKÜMLER

2018-2019 Toplu sözleşmesi

Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü personeline havacılık tazminatı

Madde 18- (1) Makam tazminatı öngörülen kadrolarda bulunanlar hariç olmak üzere Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatı kadro ve pozisyonlarında görev yapan personele 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesi uyarınca yapılan ek ödeme döner sermaye bütçesinden yapılır.

(2) Makam tazminatı öngörülen kadrolarda bulunanlar hariç olmak üzere Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünün kadro ve pozisyonlarında görev yapan memur ve sözleşmeli personelden Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı prensipleri çerçevesinde personel maliyetleri tamamen karşılananlara en yüksek Devlet memuru aylığının (ek gösterge dahil) brüt tutarının %30'unu, kısmen karşılananlara %20'sini, bunların dışında kalanlara %10'unu geçmemek üzere; Maliye Bakanlığının uygun görüşü üzerine bağlı bulunulan Bakan onayı ile belirlenecek oran, esas ve usullere göre her ay Döner Sermaye İşletmesi bütçesinden havacılık tazminatı ödenir.

(3) Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatından döner sermaye bütçesine gelir kaydedilen tutarların bu maddede öngörülen ödemeleri karşılayamaması halinde karşılanamayan kısmı 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesi uyarınca yapılacak ödemeyle sınırlı olmak üzere Kurum bütçesinden karşılanır.

Havacılık tazminatı

Madde 11- (1) Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünün 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (c) bentleri kapsamına giren personeline, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesine göre ek ödeme yapılmaması kaydıyla, söz konusu ek 9 uncu madde uyarınca kadro ve pozisyon unvanı itibarıyla belirlenmiş olan ek ödeme oranlarının %200'ü oranında "ilave havacılık tazminatı" ödenir.

(2) Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 2016 ve 2017 Yıllarım Kapsayan 3. Dönem Toplu Sözleşmenin 3 üncü Kısmının 7 nci Bölümünde yer alan Ulaştırma Hizmet Koluna ilişkin Toplu Sözleşmenin 12 nci maddesi uyarınca Yüksek Planlama Kurulunca 2017 yılı Ekim ayı sonuna kadar düzenleme yapılması halinde, birinci fıkra hükümleri uygulanmaz ve söz konusu düzenlemenin uygulanmasına bu Toplu Sözleşme döneminde de devam olunur.

2016-2017 toplu sözleşmesi

Havacılık tazminatı

Madde 12- (1) 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 2 nci maddesi uyarınca ödenen havacılık tazminatının, 2010 yılında yapılan çalışmalar da dikkate alınmak suretiyle artırılması yönündeki çalışma 31/1/2016 tarihine kadar sonuçlandırılır ve izleyen ay başından itibaren yeni oranlar üzerinden ödenmeye başlanır. Bu ödemenin başladığı tarihten itibaren söz konusu personele, 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 9 uncu maddesine göre ek ödeme yapılmaz ve bu kapsamda yapılması öngörülen ek ödeme aynı oranlar esas alınarak ilave havacılık tazminatı olarak ödenir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber