iPhone 8'den hayal kırıklığı

Geçtiğimiz günlerde satışa sunulan iPhone 8 Plus'ın hızlı şarj özelliği test edildi. Hızlı şarj desteği olmayan iPhone 7 Plus ile aynı şartlarda karşılaştırılan iPhone 8 Plus, tam anlamıyla hayal kırıklığına neden oldu.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 10 Ekim 2017 23:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
iPhone 8'den hayal kırıklığı

ABD'li teknoloji devi Apple, akıllı telefonlarında hızlı şarj özelliğini kullanmadığı için yıllardır eleştiriliyordu. En büyük rakiplerinin uzun zamandır hızlı şarj desteği sunmasına rağmen Apple'ın bu yönde bir adım atmaması, iPhone kullanıcılarının eleştirmesine neden oluyordu.

Apple bu yöndeki eleştirileri dikkate alarak geçtiğimiz ay tanıttığı yeni iPhone'larda hızlı şarj özelliğinin olduğu müjdesini verdi. Hızlı şarjın yanı sıra iPhone 8 ve iPhone X'te kablosuz şarj desteğinin sunulacağı da duyurulmuştu.

iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'ın satışa çıkmasıyla söz konusu hızlı şarj özelliği teste tabi tutuldu. Fakat tam anlamıyla bir fiyaskoyla karşılaşıldı.

Hızlı şarj kablosuyla iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus'ı test edildi. İki cihazın şarjında da Apple'ın 29W USB-C güç adaptörü ve Lightning kablosu kullanıldı. Sonuçlar şu şekilde:

iPhone 7 Plus - 1 saat 59 dakika

iPhone 8 Plus - 2 saat 10 dakika

Görüldüğü üzere iPhone 7 Plus (2900 mAh), iPhone 8 Plus'tan (2691 mAh) daha büyük bataryaya sahip olmasına karşın 11 dakika daha hızlı şarj olabiliyor. Üstelik iPhone 7 Plus'ta hızlı şarj desteği bulunmuyor. 3500 mAh bataryaya sahip Samsung Galaxy S8 Plus bile 1 saat 42 dakikada tamamen şarj olabiliyor.

Bu performansıyla iPhone 8 Plus'ın hayal kırıklığı oluşturduğu kesin. Apple'ın yeni güncellemelerle bu süreyi daha aza indirip indiremeyeceği merakla bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber