İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Başbuğ'un yargılanması için Başbakanlık'tan izin alınacak

26. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ'un Ergenekon davası kapsamında Yüce Divan'da yargılanması için Başbakanın izninin istenmesine karar veren Anayasa Mahkemesi, Başbuğ hakkında soruşturma izni alınması için dosyanın bir örneğini Başbakanlığa gönderecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ekim 2017 21:47, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Başbuğ'un yargılanması için Başbakanlık'tan izin alınacak

Eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un "Ergenekon" davasıyla ilgili Yüce Divan'da yargılanması için Başbakanın izninin istenmesine karar veren Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, Başbuğ hakkında soruşturma izni alınması için dosyanın bir örneğini Başbakanlığa gönderecek.

Yüksek Mahkemeden yapılan açıklamaya göre, Anayasa Mahkemesi Genel Kurulu, İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesinin, eski Genelkurmay Başkanı Mehmet İlker Başbuğ ile 18 sanık hakkında verdiği görevsizlik kararı üzerine, Yüce Divan sıfatıyla dosyanın ön incelemesini yaptı.

Toplantı sonunda, Başbuğ'a isnat edilen fiillerin Yüce Divan'ın yargılama yetkisi kapsamında kaldığına karar veren heyet, İlker Başbuğ hakkında, Askeri Mahkemeler Kuruluşu ve Yargılama Usulü Kanunu uyarınca soruşturma izni alınması gerektiğinden, sanık hakkındaki yargılamanın durmasına hükmetti.

İlker Başbuğ hakkında soruşturma izni alınması için dosyanın bir örneğinin Başbakanlığa gönderilmesine karar verildi. Başbuğ hakkındaki soruşturma izni istenmesine yönelik talebin sonucunun beklenmesine, söz konusu karar geldiğinde dosyanın yeniden ele alınmasına hükmedildi.

Diğer 18 sanık hakkındaki davaların ayrılmasına, ayrılan dosyada Anayasa Mahkemesinin görevsizliğine karar veren heyet, bu dosyanın İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilmesini kararlaştırdı.

Buna göre, İlker Başbuğ ve bağlantılı suç işledikleri iddia edilen sanıklar Dursun Çiçek, Mustafa Bakıcı, Hasan Iğsız, Mehmet Eröz, Hüseyin Nusret Taşdeler, Fuat Selvi, Ziya İlker Göktaş, Hulusi Gülbahar, Cemal Gökçeoğlu, Sedat Özüer, İsmail Hakkı Pekin, Hıfzı Çubuklu, Mehmet Otuzbiroğlu, Alaettin Sevim, Orhan Güçlü, Murat Uslukılıç, Mehmet Bülent Sarıkahya ile Meryem Kurşun hakkındaki dosya İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesine tekrar gönderilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber