En fakirler Demirtaş'a, en zenginler Akşener'e oy veriyor

KONDA tarafından hazırlanan "Gündem ve Seçmen Eğilimleri Araştırmaları"nın sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Toplam 2 bin 646 kişiyle yürütülen araştırmada, "AKP/Erdogan, HDP/Demirtas tercihlerinde bulunanların ekonomik bakımdan ulkenin en alt gelir dilimlerindekiler oldugu" belirlendi; "Meral Akşener", "CHP/Kılıçdaroğlu" diyenlerin ekonomik olarak ülkenin en yüksek gelir diliminde olduğu ifade edildi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 13 Ekim 2017 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
En fakirler Demirtaş'a, en zenginler Akşener'e oy veriyor

T24.com.tr adlı sitede yer alan habere göre; 28 il merkezi dahil 101 ilçede, 9-10 Eylül 2017'de yapılan ankette hane geliri üzerinden yapılan kişi başı gelir hesaplamalarına da yer verildi. Ankette, "Tercihlere göre ortalama aylık kişi başı gelir" başlığı altında şu rakamlara yer verildi:

Selahattin Demirtaş: 694,
Tayyip Erdoğan: 797,
Kemal Kılıçdaroğlu: 979
Meral Akşener: 1166

Ankete katılanların yüzde 91,4'ü sandığa gideceğini, yüzde 23,2'si ise siyasi tercihinde kararsız olduğunu belirtti.

AKP'nin oyu yüzde 34.7

"Bugün seçim olsaydı hangi partiyi tercih ederdiniz?" sorusuna karşılık ankete katılanların yüzde 34.7'si AKP'ye oy vereceğini söyledi. AKP'yi sırasıyla CHP (yüzde 17.7), HDP (7.2) ve MHP (7.0) takip etti. Soruyu "Kararsızım" diye yanıtlayanların oranı dağıtıldığında ise oranlar, ankete AKP yüzde 50.9, CHP yüzde 26, HDP yüzde 10.5 ve MHP yüzde 10.3 şeklinde yansıdı.

"En yüksek gelir dilimindekiler Akşener'i tercih ediyor"

Ankette ayrıca şunlar kaydedildi:

"Araştırmada beyan edilen hane geliri üzerinden yapılan kişi başı gelir hesaplamalarını tercihlerin ortalamasını alarak yaptığımızda AKP/Erdoğan, HDP/Demirtas, tercihlerinde bulunanların ekonomik bakımdan ülkenin en alt gelir dilimlerindekiler olduğunu görülmektedir. Buna karşılık CHP/Kılıçdaroğlu ve Akşener/kuracağı parti diyenlerin ve yeni bir partiyi veya Ataürk gibi birisini bekleyenlerin ise ekonomik bakımdan ülkenin en yüksek gelir dilimindekiler olduğu anlaşılmaktadır."

KONDA'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı Tarhan Erdem, Genel Müdürlüğünü de Bekir Ağırdır yürütüyor. / Bu anket çalışması HDP için yapılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber