İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Yoğun Bakım ve Acil Servisteki Sağlık Personeli Dışındaki Personele 1,5 Katsayı Uygulanacak

Sağlık Bakanlığı, Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge'yi 09.02.2004 yürürlüğe koymuştu. Bakanlıktan bugün yapılan açıklamada; yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, kemik iliği nakil ünitesi ve acil servis gibi özellikli hizmetlerde çalışan, sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dahil sağlık personeli dışında kalan personele, (GİH, THS, YHS) Yönerge'nin (EK-1) sayılı Çizelgesinde yer alan ?2? katsayısının değil, ?1,5? katsayısının uygulanması gerektiği belirtilmiştir. Yeni genelge için tıklayın.

Haber Giriş : 02 Haziran 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayı : B.10.0.APK.0.00.00.00/ 2342 (2696) 01 Haziran 2004
Konu: Ek Ödeme

GENELGE
2004/79

09.02.2004 tarihli ve 417 sayılı Bakan Onayı ile yürürlüğe giren Sağlık Bakanlığına Bağlı İkinci ve Üçüncü Basamak Sağlık Kurumlarında Görevli Personele Döner Sermaye Gelirlerinden Ek Ödeme Yapılmasına Dair Yönerge'nin (EK-2) sayılı Çizelgesi uyarınca, ?Hizmet Alanı-Kadro Unvan Katsayısı: 0,30? olarak uygulanan ?yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, kemik iliği nakil ünitesi ve acil servis gibi özellikli hizmetler?de çalışan genel idare hizmetleri sınıfı, teknik hizmetler sınıfı ve yardımcı hizmetler sınıfı personele, aynı Yönerge'nin (EK-1) sayılı Çizelgesinde yer alan ?yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, kemik iliği nakil ünitesi ve acil servis gibi özellikli hizmetlerde çalışan personel: 2? hükmünün uygulanıp uygulanamayacağı hususunda oluşan tereddütleri gidermek bakımından aşağıdaki açıklamaların yapılmasında fayda görülmüştür.

2004 Malî Yılı Bütçe Kanununun 49 uncu maddesinin (k) bendinde ?... işin ve hizmetin özelliği dikkate alınarak yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, kemik iliği nakil ünitesi ve acil servis gibi özellikli hizmetlerde çalışan sağlık personeli için (tabipler hariç) % 200'ünü, diğer personele ise % 150'sini geçemez? hükmü yer almaktadır. Dolayısıyla, özellikli birimlerde çalışan personele % 200 oranının uygulanabilmesi için sadece işin ve hizmetin özelliği dikkate alınarak yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, kemik iliği nakil ünitesi ve acil servis gibi özellikli hizmetlerde çalışılması yeterli olmayıp, hükümde zikredilen özellikli hizmetlerde çalışan personelin aynı zamanda ?sağlık personeli? olması gerekmektedir.

Bu sebeple; yoğun bakım, doğumhane, yenidoğan, süt çocuğu, yanık, diyaliz, ameliyathane, kemik iliği nakil ünitesi ve acil servis gibi özellikli hizmetlerde çalışan, sağlık hizmetleri ve yardımcı sağlık hizmetleri sınıfına dahil sağlık personeli dışında kalan personele, Yönerge'nin (EK-1) sayılı Çizelgesinde yer alan ?2? katsayısının değil, ?1,5? katsayısının uygulanması;

Hususlarında bilgilerinizi ve keyfiyetin iliniz dahilindeki ikinci ve üçüncü basamak sağlık kurumlarına duyurulması hususunda gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber