İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Delindiğinde kendini onaran yakıt tankı üretildi

ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından gerçekleştirilen program kapsamında, Elginkan Vakfı Büyük Ödülü'ne, yakıt tankı delindiğinde kendini onararak yakıtın dışarı akmasını engelleyen kompozit kaplama projesiyle Buyan ekibi layık görüldü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ekim 2017 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Delindiğinde kendini onaran yakıt tankı üretildi

ODTÜ ve ODTÜ TEKNOKENT tarafından bu yıl 13'üncüsü gerçekleştirilen Yeni Fikirler Yeni İşler (YFYİ) Hızlandırma Programı kapsamında, Elginkan Vakfı Büyük Ödülü'nü, yakıt tankı delindiğinde kendini onararak yakıtın dışarı akmasını engelleyen kompozit kaplama projesiyle Buyan ekibi kazandı.

ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte, YFYİ Hızlandırma Programı girişimcileri ile T-BİGG ve ODTÜ Teknoloji Transfer Ofisi girişimcileri 3 dakikalık sürede projelerini anlattı.

Yapılan değerlendirmeler sonrasında YFYİ'nin 13 yıldır ana sponsorluğunu üstlenen Elginkan Vakfı tarafından verilen "Elginkan Vakfı Büyük Ödülü"nü, yakıt tankı delindiğinde kendini onararak yakıtın dışarı akmasını engelleyen kompozit kaplama projesiyle Buyan ekibi kazandı. Ekip 100 bin lira ile ödüllendirildi.

Halk Oylaması Ödülü'nü ise restoranları daha verimli, uzun süre kazanç elde edebilen ve mutlu müşterilere sahip restoranlara dönüştürmeyi hedefleyen projesi ile Restearn ekibi kazandı.

Söz konusu iki ödülün yanı sıra, girişimciler sponsorlar tarafından da ödüllendirildi.

ODTÜ Rektörü ve ODTÜ TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, etkinlikte yaptığı konuşmada, ODTÜ'nün "iş bulan değil, iş kuran mezun" yaklaşımı doğrultusunda, 2005'te başlattığı YFYİ Hızlandırma Programı ile vizyonlarının üniversite öğrencilerine ve mezunlarına girişimcilik ruhunu aşılamak ve yeni teknoloji şirketlerini Türkiye'ye kazandırmak olduğunu belirtti.

YFYİ'nin bugüne kadar 200'ün üzerinde teknoloji şirketinin kurulmasına vesile olduğunu ve genç girişimcilere teknoloji tabanlı iş fikirlerini başarılı işlere dönüştürme fırsatı sunduğunu belirten Prof. Dr. Kök, "Bugün ODTÜ TEKNOKENT bünyesinde yer alan 330'un üzerinde teknoloji şirketinin yüzde 60'tan fazlası, ilk kez ODTÜ TEKNOKENT'te kurulmuş ve bu ekosistemde gelişmiş şirketlerden oluşmaktadır. Yine bu şirketlerin yüzde 20'si akademisyenlerimizin araştırmalarını ekonomik değere dönüştürmek amacıyla kurdukları şirketlerdir." dedi.

- Ekonomiye 5-10 milyar dolarlık katkı

ODTÜ TEKNOKET Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş da teknokentte yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Teknokentteki şirketlerin teknoloji satışından elde ettiği ihracatın ekonomik büyüklüğünün 1,2 milyar doları geçtiğine işaret eden Kızıltaş, seri üretim de dahil edildiğinde ülke ekonomisine 5-10 milyar dolar arasında bir katkı sağlandığını söyledi.

Kızıltaş, 5 yılda teknoloji ihracatını 5 kat, kişi başına ihracatı dolar bazında 2 kat artırmayı amaçladıklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber