Emniyette FETÖ temizliği

FETÖ soruşturmasında görevden ihraç edilen emniyet mensuplarına yönelik büyük operasyon düzenlendi. ByLock'u kullandıkları tespit edilen 65 şüpheli gözaltında, 35'i ise aranıyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 15 Ekim 2017 07:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emniyette FETÖ temizliği

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında örgütün emniyet yapılanması içerisinde yer alan 100 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi. Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 81'i Ankara, 19'u diğer iller olmak üzere 100 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 65 eski emniyet mensubu gözaltına alındı. Gözaltı kararı verilen adreslerinde bulunmayan polisleri yakalamak için operasyonun devam ettiği bildirildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin FETÖ soruşturmaları kapsamında örgüt ile irtibat ve iltisaklarını tespit etmek için belirlenen kriterler çerçevesinde daha önce görevden ihraç edildikleri belirtildi. Haklarında yürütülen istihbaratı çalışmalarda gözaltı kararı verilen kişilerin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock kullandığı ve örgüt yöneticileri ile irtibat sağladıkları belirlendi. Gözaltına alınan 37 şüphelinin 1. Sınıf Emniyet Müdürü, 3 şüphelinin 3. Sınıf emniyet müdürü, 3 şüphelinin ise 4. Sınıf emniyet müdürü olduğu belirlendi.

ERKAM ÇOBAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber