Türkiye Taşkömürü özelleşirse, işçilerin durumu ne olur?

Türkiye Taşkömürü kurumunun eğer özelleştirme kapsam veya programına alınırsa, bu kurumda çalışan işçiler nakil olur mu?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Ekim 2017 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye Taşkömürü özelleşirse, işçilerin durumu ne olur?

SORU: Türkiye taşkömürü kurumunda işçi olarak çalışmaktayım 2006 yılında işe girdim. Arkadaşarımız da merak ediyoruz. Eğer TTK özelleştiğinde benim gibi işçi olarak çalışanların durumu ne olur?

CEVAP: Türkiye Taş Kömürü Kurumu henüz özelleştirme kapsam ve programında bulunmamaktadır.

Özelleştirme kapsam ve programından önce çalışmaya başlayan işçiler diğer kamu kurum ve kuruluşlarına 4/C geçici personel olarak atanarak emekli olana kadar bu statüde çalışabilmektedir.

Bu hak emekli oluncaya kadar istenilen zamanda kullanılabilmektedir.

Örneğin özelleştirildikten sonra şirkette ya da başka bir özel sektör kuruluşunda çalışmaya devam edip sonrasında uygun görülen zamanda bu haktan faydalanılabilir. Bu kapsamda istihdam edilen 4/C personel emeklilik hakkını elde etmesini takiben emekliye sevk edilmektedir. Bu nedenle 4/C nakil hakkından faydalanmak için emeklilik hakkını elde etmemiş olmak gerekir. Bu süreye kadar istenilen zamanda bu haktan faydalanmak mümkündür.

Ancak kuruluş özelleştirme kapsam ve programına alındıktan sonra alınan işçilerin nakil hakkı bulunmamaktadır.

memurlar.net'in notu: Şuan için TTK'nın özelleştirilmesine dair bir kanun tasarısı bulunmamaktadır. Bu dosya, bir çalışanın sorusunu cevaplandırmak ve özelleştirme olsa dahi haklarını göstermek üzere yazılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber