Gençler belediyenin desteğiyle üniversiteli oldu

Gaziantep'te, maddi sorunları ve imkansızlıklarına rağmen "Ben okumak istiyorum" diyen gençler, dezavantajlarını Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle avantaja dönüştürerek üniversitelere yerleşti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2017 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gençler belediyenin desteğiyle üniversiteli oldu

Gaziantep'te, maddi sorunlarına ve imkansızlıklara rağmen eğitimlerine devam edebilmek için direnen gençler, dezavantajlarını Büyükşehir Belediyesinin de desteğiyle avantaja dönüştürerek üniversiteli oldu.

Büyükşehir Belediyesine bağlı yatılı Münir Onat Çocuk ve Gençlik Merkezi'nde kalan onlarca dezavantajlı gençten biri olan Şanlıurfalı Mehmet Yılmaz Akbıyık (21), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ortaokulda geldiği gençlik merkezinin desteği sayesinde Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünü kazandığını söyledi.

Babaannesinin muhtarlıkta gençlik merkezinin mobil ekibini gördüğünü ve bu sayede yaşamının değiştiğini dile getiren Akbıyık, şunları kaydetti:

"Arkadaşlarla çalışmaya gittiğimizde harçlığımı biriktirirdim. Annem, babam alamadığı için kaynak kitabım yoktu. Biriktirdiğim parayla kendim alıp çalışırdım. Sınav sonuçlarım kötü değildi ama istediğim kadar da iyi değildi. Küçüklüğümden beri bilim adamı olmak istiyordum. Merkeze gelince bu hayali gerçekleştirme fırsatı doğdu. Burada çoğu zaman ders çalışıyordum. Şu anda istediğim yere gelememiş olsam da hedefimden vazgeçmiş değilim. Ülkemizden Türkiye'yi ileriye taşıyabilecek, dünya çapında ülkemizin isminden söz ettirebilecek bir Nikola Tesla çıkabilir. O ben olmak istiyorum. Allah, inşallah nasip eder. Bunun için gerçekten çok çalışıyorum. Dersler dışında da farklı araştırmalar yapıyorum."

"Memlekete gelince önce merkez yetkililerini görüyorum"

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Uçak Elektrik-Elektroniği Bölümü 1. sınıf öğrencisi 22 yaşındaki Salih Güneş ise ailesiyle terör riski bulunan bir mahallede ikamet ettiğini söyledi.

Mahallenin genel durumunun yanı sıra ailesinin de maddi sıkıntıları olduğunu dile getiren Güneş, buna karşılık derslerinin iyi olduğunu ve okumak istediğini anlattı.

Bu nedenle barınabileceği bir yurt aradığını ifade eden Güneş, bu sırada Münir Onat Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne ulaştığını aktardı.

Güneş, merkeze 2008 yılında kaydolduğunu dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bizim mahalle, çok iyi bir mahalle değil. Orada yaşayan ve büyüyen çocukları, gençleri gördüğüm zaman okuma isteği geldi. Orada yanlış giden bir şeyleri düzeltmek istedim. Onun için okuyorum. İdealim Türkiye'nin her yerinde bu tür kurumların oluşması ve maddi durumu iyi olmayan, parçalanmış ailelerin çocuklarının da okuması, bu ülkeye katkıda bulunması."

Merkez yetkililerine ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e teşekkür eden Güneş, merkez sayesinde illegal yapılara karşı önemli bir başarı sağlandığını dile getirdi.

Güneş, kurumun kendilerine kazandırdığı güven ile vatana ve millete bağlılık duygusunu çevrelerine de anlattıklarını vurgulayarak, "Çevremiz, ailemiz, akrabalarımız ve arkadaşlarımız bir şeylerin değiştiğini gördü. Merkezin bize hizmeti, böylece çevremizi de dolaylı da olsa olumlu etkilemiş oldu." dedi.

Gençlik merkezinin yetkilileriyle hala irtibatının devam ettiğini ifade eden Güneş, "Bir aile olduk. 2008'den beri 'Münir Onat' ailesi diye bir ailem daha var. Gaziantep'e geldiğim zaman ilk oraya uğruyorum. Buradaki yetkilileri görüyorum, ondan sonra eve gidiyorum." diye konuştu.

YETER ERDİNE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber