Gökçek, Cuma gününe kadar istifa edecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifasına ilişkin kulisler hareketlendi. Gökçek'in istifa kararının bu hafta sonuna kadar açıklanabileceği belirtiliyor

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 16 Ekim 2017 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Gökçek, Cuma gününe kadar istifa edecek

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in cuma gününe kadar istifa edeceği kulislerde konuşuluyor.

Habertürk TV Ankara Haber Müdürü Aysun Torun'un aktardığına göre; Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarının ardından bu beklenti daha da artmıştı. Bugün Cumhurbaşkanı'nın Ankara'ya gelmesi sırasında karşılayanların arasında Melih Gökçek de yer aldı. Ancak bugün iki isim arasında bir görüşme bilgisine ulaşılamadı. Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarının ardından İçişleri Bakanlığı'nın soruşturma açması da gündeme gelmişti. Bu noktada da buna gerek kalmadan istifa sürecinin yaşanabileceği ifade ediliyor.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan İran dönüşünde açıklama yapmıştı Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilerin belediyelerle ilgili sorusu üzerine "Biz, rutin, alışılmış, sıradan bir siyasi parti değiliz. Bizim siyasi partimiz, aynı zamanda bir davadır. Bu davaya inanmış olanlar, bu davaya gönül vermiş olanlar, gerektiğinde genel merkeze gelir istifasını teklif eder, ondan sonra da bir başka arkadaşla yola devam edilebilir. Zaten istifa eden de, partiden istifa amacıyla değil, bulunduğu makamı boşaltmak için o tür bir adım atar. Tabii bunları farklı yere çekme gayretine girenler de oluyor. Partideki görevleri, partinin üst yönetimi, gerektiğinde istifasını istemeden de alabilir. Belediyelerdeki durum tabii ki farklı. Onun iki yöntemi vardır: Partiden ihraç veya görevi ihmal veya kötüye kullanmaktan dolayı yapılabilir. Tabii ki biz bu yolları denemek istemiyoruz." demişti.

NASIL İSTİFA EDECEK?

Gökçek'in istifasına ilişkin yöntemin ise belirlenmediği belirtildi. Gökçek'in Twitter üzerinden ya da belediye personeli ile konuşurken istifasını açıklayabileceği belirtiliyor.

Bu konuda Gökçek'in istifasına kesin gözüyle bakıldığı ve bu hafta içinde bu yönde bir adım atılması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber