Türkiye'den Somali'ye 10 ton ilaç desteği

Başbakan Yardımcısı Akdağ: - "Teröre karşı bütün dünya ülkeleri, bütün siyasetçiler asla ayrım gözetmeden, terör için etnik, dinsel ve bölgesel tanımlama yapmadan, teröre 'terör' diyerek mücadele etmeliler. Biz bunu öteden beri ifade ediyoruz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2017 23:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türkiye'den Somali'ye 10 ton ilaç desteği

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Teröre karşı bütün dünya ülkeleri, bütün siyasetçiler asla ayrım gözetmeden, terör için etnik, dinsel ve bölgesel tanımlama yapmadan, teröre 'terör' diyerek mücadele etmeliler. Biz bunu öteden beri ifade ediyoruz." dedi.

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki bombalı terör saldırısında yaralanan 35 kişi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Başbakanlık tarafından tahsis edilen askeri uçakla Türkiye'ye getirildi.

Etimesgut Askeri Havalimanı'na getirilen yaralılar, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Sağlık Bakanlığı, Başbakanlık Acil Durum ve Afet Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Türk Kızılayı yetkililerince karşılandı.

Başbakan Yardımcısı Akdağ, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Mogadişu'da 2 gün önce 300'ün üzerinde Somalilinin hayatını kaybettiği terör saldırısında, yüzlerce insanın yaralandığını anımsattı.

Terörün, bu saldırıyla kanlı ve acımasız yüzünü bir kez daha dünyaya gösterdiğini belirten Akdağ, "Teröre karşı bütün dünya ülkeleri, bütün siyasetçiler asla ayrım gözetmeden, terör için etnik, dinsel ve bölgesel tanımlama yapmadan, teröre 'terör' diyerek mücadele etmeliler. Biz bunu öteden beri ifade ediyoruz." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın bütün dünyaya bunu anlatmak için gayret gösterdiğini ifade eden Akdağ, yaralıların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla Sağlık Bakanlığı ve AFAD'tan oluşturulan bir ekip tarafından askeri uçakla Türkiye'ye getirildiğini belirtti.

Somalili 35 yaralının, beraberindeki 34 refakatçiyle Ankara'ya getirildiğini söyleyen Akdağ, yaralılardan 13'ünün durumunun ağır olduğunu bildirdi. Akdağ, vücudunda yanıkların olduğu vakaların yanı sıra yaralıların arasında 3 çocuğun bulunduğunu vurguladı.

Akdağ, yaklaşık 8 saat süren yolculuğun ardından Türkiye'ye getirilen yaralıların, Sağlık Bakanlığının planlaması dahilinde Polatlı Devlet Hastanesi, Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildiğini bildirdi.

- Türkiye'den 10 ton ilaç desteği

Sağlık Bakanı Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken, Somali'de 33 kişilik sağlık ekibiyle çalışma yapıldığını anlattı.

Patlamanın "bir kamyon dolusu bombanın patlamasıyla gerçekleştiğini" belirten Öğütken, "Yaralılarda fazla travmalar var. Bilhassa baş kısımlarında, ellerinde, ayaklarında travmalar var. Elimizden geleni gerçekleştireceğiz ve hepsini şifaya kavuşturacağız. Ayrıca uçağımız buradan giderken 10 ton ilaç götürdü." şeklinde konuştu.

Somali'nin Ankara Büyükelçisi Jama Abdullah Muhammed de yaşananların son derece üzücü olduğunu belirtti. İki ülkenin dayanışma içinde olduğunu söyleyen Muhammed, "Bizim düşmanlarımız yenilecek." dedi.

Ankara'ya getirilen yaralılardan 22'sinin Polatlı Devlet Hastanesine, 11'inin Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine, 2'sinin ise Gülhane Askeri Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edilerek, tedavi altına alındığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber