İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Devlet, bakana operasyonu, sadece izledi

Dün Murdoch'a ait Fox TV haber bülteninde, Türkiye Cumhuriyetinin bayan bakanına FETÖ adına operasyon çekildi ve Devlet, sadece izlemekle yetindi ve kınadı

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 09:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

memurlar.net haber

Dün, Fox TV'de saberleri sunan İsmail Küçükkaya adlı bir gazeteci, Bakanlar Kurulunda yer alan bir bakanın eşinde Bylock çıktığını iddia etti. Küçükkaya, Ankara'daki kaynaklarına dayandığı iddiayı ise Bakanın eşini boşadığı şeklindeki daha büyük bir iddiayla devam ettirdi.

İsmail Küçükkaya haberde bakanın ismini vermeyerek tüm bakanları zan altında bıraktı. Ancak kısa bir süre sonra internetteki troller bu bakanın Aile Bakanı Fatma Kaya olduğunu dillendirmeye başlayarak, FETÖ'nün amaçları doğrultusunda kamuoyunu yönlendirmeye başladı.

Öğlene doğru, önce Aile Bakanı Kaya bir açıklama yaptı ve iddiaları yalanladı. Akşam da Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasında hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, Aile Bakanıyla ilgili olarak ortaya atılan iddiaları yalanladı ve gazetecileri kınadı.

Oysaki, zaten bir ABD medya devine ait olan Fox Tv'nin bu haberi masum bir gazetecilik haberi değildi. Öyle olsa Bakanlar Kurulunun tüm üyelerini zan altında bırakan bir haberde, gazeteciliğin temel prensibi olan suçlanan tarafa iddia sorulurdu. Oysaki ne haberle ilgili delil vardı ne de karşı tarafa görüşü sorulmuştu.

Çok açık bir şekilde gazetecilik kisvesi adı altında ve FETÖ'nün hedeflerine uygun olarak operasyon haberciliği yapılıyordu.

Ne Savcılar aynı gün bu gazetecinin ifadesini aldı ne de RTÜK kanalın yaptığı için acil olarak toplanıp karar aldı.

Devlet, hükümet sözcüsü düzeyinde sadece kınamakla yetiniyor gibi görünmektedir.

Bakan Kaya'ya ByLock iftirasına 2 kişi ifadeye çağırıldı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber