İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ABD ile vize krizi masaya yatırılıyor

Türkiyeile ABD arasında yaşanan vize sorunu ikinci haftayı doldururken dün ABD'den flaş bir açıklama geldi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD ile vize krizi masaya yatırılıyor

SELVA ÜNAL CEVDET ÖZDEMİR

ABD'nin Ankara Büyükelçiği, akşam saatlerinde Twitter hesabından yaptığı kısa açıklamada "acil insani ve sağlık durumlarında ABD'den vize başvurusu yapılabileceğini" belirtti.

Türkiye de vize sorununda ailelerin olumsuz etkilenmemesi için 'aile bütünlüğü' düzenlemesi yaptı. Buna göre; eşi ABD pasaportu taşıyan Türk yolcular, eşleri ile yaptıkları seyahatleri sırasında eşlerine vize alarak Türkiye'ye giriş yapabilecek. Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen başkanlığındaki ABD'li heyet, bugün Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ahmet Muhtar Gün başkanlığındaki Türk heyeti ile bir araya gelerek vize sorununu görüşecek. Görüşmede, çözüm için ortak komisyon kurulmasıyla ilgili metnin Türk tarafına sunulması bekleniyor. Görüşmede ABD misyonlarında çalışan yerel personelin diplomatik dokunulmazlığı konusu masaya yatırılacak. Bu teklife sıcak bakmayan Ankara, başka alternatifler üzerinde durulması teklifinde bulunacak. Diğer bir teklifin ise tutuklanan personel için adli süreç boyunca bilgilendirme ve hukuki yardımda bulunma kolaylığı sağlanması olacağı belirtildi.

Öte yandan ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğu'nda saklandığı düşünülen FETÖ şüphelisi Mete Cantürk'ün eşi ve kızı, savcılıktaki ifadelerinin ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber