Konyaspor'lu holiganlar 17 yıla kadar hapis alabilir

Hakan Karaoğlu, Konyaspor-Galatasaray maçı öncesi bir grup Konyasporlu tarafından saldırıya uğradı. Forması yakılan gencin darp edildiği anlar sosyal medyada paylaşıldı. Olay tüm takım taraftarlarından tepki gördü. Konyaspor özür mesajı yayımlarken, Galatasaray, Karaoğlu'nu derbiye davet etti. 4 saldırganın 17 yıl ceza almaları mümkün

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konyaspor'lu holiganlar 17 yıla kadar hapis  alabilir

Görkem Evci

Cumartesi günü Konya'da oynanan ve Galatasaray'ın galibiyeti ile sonuçlanan Atiker Konyaspor-Galatasaray maçından önce Galatasaraylı bir taraftarın saldırıya uğradığı ortaya çıktı. Selçuk Üniversitesi'nde birinci sınıf öğrencisi olan Hakan Karaoğlu, bir Galatasaray forması satın aldı. Karaoğlu, elinde Galatasaray ambleminin bulunduğu poşetle stadın yakınlarındaki bir alışveriş merkezinin önünden geçerken bir grup Konyasporlu taraftarın saldırısına uğradı. Karaoğlu'nu yere yatırıp darp eden saldırganlar, o anları telefonlarıyla kaydetti. Önceki gün sosyal medyada yayılan görüntülerde Karaoğlu, formayı almak isteyen saldırganlara, "Poşeti vereyim. İçindeki benim olsun para verdim abi, öğrenciyim" diyor. Formayı alan saldırganlar ise ateşe verdikleri formanın görüntüsünü de yine sosyal medyada paylaştı.

4 kişi gözaltında

Görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve tüm futbolseverlerden büyük tepki topladı. Cumhuriyet Başsavcılığı da harekete geçerek soruşturma başlattı. Polise ya da hastaneye başvurmadığı öğrenilen Karaoğlu'nun ifadesine başvuruldu. Karaoğlu, kendisini darp edenlerin 3 kişi olduğunu, olayın 16.30 sıralarında gerçekleştiğini söyledi. Saldırganların kimliğini belirleyen polis 4 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanların 18 yaşındaki S.T., 15 yaşındaki M.K.C., 17 yaşındaki A.U. ve 20 yaşındaki E.F. olduğu belirtildi. Saldırganların 'gasp ve kasten yaralama' suçundan gözaltına alındığı belirtildi.

'Yağmadan işlem'

Hukukçulara göre saldırganların hakaret ve nitelikli yağma suçlarından toplamda 17 yıl ceza alması da mümkün. Avukat Ömür Uğuray Selvi, saldırganların hakaret ve küfürler nedeniyle TCK'nın 125/1 ve 125/4 maddelerine göre üç aydan iki yıla kadar hapis ya da adli para cezası ile cezalandırılmasının talep edilebileceğini, bu cezanın da hakaretin alenen işlenmesi nedeniyle altıda bir artırılabileceğini belirtti. Selvi, birden fazla kişinin yol kesip, taraftarın formasını aldıklarını hatırlatarak, bu durumun da saldırganların TCK'nın 'nitelikli yağma' suçunu düzenleyen 149. maddesindeki hükme göre on beş yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalmalarına yol açacağını kaydetti.

Galatasaray'dan derbi daveti

Galatasaray taraftarı ve yöneticileri de Karaoğlu'na sahip çıktı. Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe ile oynayacakları derbi maçında Karaoğlu'nu ağırlayacaklarını açıkladı. Karaoğlu ise, "Beni derbiye davet eden Galatasaray yönetimine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, iyi ki Galatasaraylıyım" mesajını paylaştı.

'Futbolsever kisvesi altındaki holiganlar'

Atiker Konyaspor Kulübü de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi: "Bizim rakiplerimizle olan mücadelemiz sadece saha içindedir. Bunun dışındaki her türlü girişim 95 yıllık tarihi olan bir kulübe zarar vermektedir. Şiddeti benimsemiş ve bunu bir maharet gibi gören futbolsever kisvesi altındaki holiganları, maalesef bütün kulüplerimizin taraftar profillerinde görmemiz mümkün. Bu tür görüntüleri savunarak sümenaltı edip görmezden gelerek, meselelerimizi çözemeyiz. Genç kardeşimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kendisini FC Salzburg karşılaşmasında misafir etmek istiyoruz."

Anlamlı ziyaret

Tüm taraftar gruplarının ortak tepki gösterdiği olayla ilgili en anlamlı destek Konyaspor'un taraftar grubundan geldi. Nalçacılar Derneği Başkanı İbrahim Apalı ve dernek üyeleri, Galatasaray taraftarıyla birlikte önceki akşam Karaoğlu'nu evinde ziyaret etti. Apalı, Karaoğlu'nu Atiker Konyaspor'un 19 Ekim'de kendi sahasında Salzburg ile oynayacağı UEFA Avrupa ligi maçına davet etti. Karaoğlu'nun bu maça sarı-kırmızı formayla katılacağı öğrenildi.

Nalçacılar ve Karaoğlu, ziyaret sırasında çekilen fotoğrafları da sosyal medyada paylaştı. Karaoğlu mesajında, "Nalçacılılar Derneği Başkanı İbrahim Apalı ziyaretime geldi. Salzburg maçına davet etti. Olayın tüm Konya'ya mal olmamasını istiyorum" ifadelerini kullandı. Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı da, "Mevlana'yı kalben sevseniz bu vicdansızlık olmazdı" mesajıyla tepki gösterdi. Fenerbahçeli taraftar gruplarından çok sayıda kınama mesajı yayınlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber