Okul servisleri için sil baştan düzenleme

İçişleri, Ulaştırma, Milli Eğitim ile Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıkları öğrenci servisleriyle ilgili bir ay önce çalışma başlattı. Buna göre servislerde tüm güvenlik önlemleri artırılacak, servis şirketi belirleme süreci düzenlenecek ve şoförler için de belirli kriterler konulacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Okul servisleri için  sil baştan düzenleme

Milliyet Gazetesinde Özay Şendir köşesinde, okul servisleri ile ilgili planlanan yeni düzenleme hakkında bilgi verdi.

Şendir konuya ilişkin: Dün sabah Abbas (Güçlü) ağabeyle radyodaki programında yeni sınav sistemini konuştuk. Yayından çıkınca, cep telefonuma baktım, hem gazete santralinden hem de Ankara'dan bir numaradan cevapsız çağrılar gelmiş.

Önce Ankara numarasını arayıp, kendimi tanıttım. Telefondaki kibar hanımefendi, uzun zamandır kimsenin aklına gelmeyen "Uygun musunuz?" diye sorma nezaketini gösterdi sonra "İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu'yu bağlıyorum" diyerek telefonu aktardı.

Hal hatır sorma cümlelerinden sonra Sayın Bakan konuya girdi ve tüm velileri ilgilendiren bir çalışmadan söz etti.

***

İçişleri, Ulaştırma, Milli Eğitim ve kreşler de sisteme dahil olduğu için Aile ve Sosyal Politikalar bakanlıkları yaklaşık bir ay kadar önce bir araya gelip bir çalışma başlatmışlar.

Çalışmada öğrencilerin okula gidiş ve gelişleriyle, okul çevresi güvenliğine dair tüm konular masaya yatırılmış.

Sonuçta ortaya, gelecek hafta sonuna kadar yayımlanacak ve şu an son redaksiyon aşamasında olan bir yönetmelik çıkmış.

Yeni yönetmelikte neler var derseniz, başta servisler olmak üzere çok ciddi düzenlemeler yapılacak.

Sayın Bakan detay vermek istemedi ama benim konuşmadan anladıklarım şunlar:

Servislerde tüm güvenlik önlemleri artırılacak, servis şirketi belirleme süreci yeniden düzenlenecek, servisleri kullanan şoförler ve işletmeciler için de belirli kriterler konulacak.

Sadece servisler değil elbet çıkarılacak yönetmelikte okul çevresi güvenliği de dahil çok sayıda madde var.

***

Gelelim siyah film kaplı okul servisi araçlarının durumuna...

Sayın Bakan, aslında siyah filmlerin okul servislerinde halen yasak olduğunu, denetim konusunda eksiklik olabileceğini söyledi. Ardından da bazı servis araçlarının fabrika çıkış halinde siyah film olduğunu ve bunun da düzeltileceğini söyledi.

Demek ki kısa bir süre daha yönetmeliği bekleyip ardından da çocuklarımızın kullandığı servislerin o yönetmeliğe uygun olup olmadığını veli olarak bizim de denetlememiz gerek... Durumun özeti budur...

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber