İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Hanefi Avcı: FETÖ vicdanlardan silindi

Eski Emniyet Müdürü Avcı: Bunların yaptığı büyük yanlışı toplum gördü. İnsanlar artık vicdanlarından bunları sildi. Bu bence devletin aldığı tedbirden daha büyük bir olaydır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hanefi Avcı: FETÖ vicdanlardan silindi

- ERGÜN HAKTANIYAN - Eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Fetulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) gerçek yüzünün görüldüğünü belirterek, "İnsanlar artık vicdanlarından bunları sildi." dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesince düzenlenen 1. Kayseri Kitap Fuarı'na katılan Avcı, AA muhabirine, FETÖ'ye karşı yürütülen mücadeleyi değerlendirdi.

FETÖ ile mücadele konusunda 15 Temmuz'dan sonra alınan tedbirlerle çok büyük mesafe katedildiğini belirten Avcı, örgütün hem kadrosunu hem de maddi imkanlarını kaybettiğini vurguladı.

Toplumda FETÖ'nün gerçek yüzünün algılandığını belirten Avcı, şunları kaydetti:

"Hem alınan tedbirler hem de yaptıkları büyük suçlarla insanların vicdanlarında çok büyük kırılmalara sebep oldular. Devletin aldığı tedbirler FETÖ'ye çok ciddi zarar verdi ve geriletti. Tüm toplumun görebileceği biçimde, hiç kimsenin aklen, mantıken, vicdanen kabul etmeyeceği kadar büyük bir olay yaptılar. Türk toplumunda, Anadolu insanında büyük değer kaybettiler. Bunların yaptığı büyük yanlışı toplum gördü. İnsanlar artık vicdanlarından bunları sildi. Bu, bence devletin aldığı tedbirden daha büyük bir olaydır çünkü Türk toplumu ne olursa olsun yönetimi ne kadar eleştirse de bu kadar büyük bir olayı, yanlışlığı kabul edemez."

- "Emniyetteki yapı yüzde 90 bitti"

Örgütün mniyetteki yapılanmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Avcı, alınan önlemlerle emniyet teşkilatında FETÖ üyesi olanların büyük oranda temizlendiğini ifade etti.

Avcı, FETÖ'nün çok büyük bir yapılanma olduğunu ve geçmişte her yerde bulunduklarını dile getirerek, sözlerine şöyle devam etti:

"Benim şahsi kanaatim yüzde 90'a yakın başarı elde edilmiştir. Büyük oranda insanlar ayıklanmış, teşkilattan dışarı çıkartılmıştır. Hem idari tedbir olarak hem de adli olarak yapılan işlemlerin çok büyük olduğunu, yüzde 90 civarında bunun ayıklandığını kabul edebiliriz. Elbette gizli kalan birtakım faaliyetleri olan kişiler olabilir. Bunu yüzde 100 bir anda yok edemezsiniz. Yıllardır olan bir örgüttür, bir anda yok edilemez. Yavaş yavaş etkinliği azalacaktır. Polis teşkilatının içerisinde ne kadar örgüt de olsalar Türk polis teşkilatının büyük bir kısmı Anadolu çocuğudur. Bu insanlar böyle birşeyi kabul edemezler."

Örgütün eski gücünün kırıldığını vurgulayan Avcı, "FETÖ'nün Türkiye'de yapılanma imkanı olduğunu sanmıyorum. FETÖ Türkiye'de yeraltına inecek. Yani gizli bir teşkilata dönüşecek. Hiçbir zaman kabul etmeyecektir. 'Ben örgüttenim' demeyecektir. Tamamen gizlenecektir. Yurt dışında açığa çıkacak ve yurt dışında faaliyet gösterecektir. Türkiye'deki faaliyetleri bir anda yok olmaz ama yavaş yavaş azalır." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber