İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

FETÖ'den devredilen okulda üniversiteye hazırlanıyorlar

Batman'da Fetullahçı Terör Örgütü'nden (FETÖ) Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne devredilen ve bir bölümü destekleme kursu olarak hizmet veren okulda gençler üniversiteye hazırlanıyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 17:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'den devredilen okulda üniversiteye hazırlanıyorlar

Gap Mahallesi'nde bulunan okul 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Kanun Hükmünde Kararname ile devrinin yapılmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü olarak hizmet veriyor.

Binanın bir bölümünde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde üniversiteye hazırlanan gençler için destekleme kursları veriliyor.

Kırk derslikte 51 öğretmen tarafından üniversiteye hazırlanan öğrenciler hafta için ve hafta sonu eğitim alıyor.

Kurslarda, öğrencilere testlerin yanı sıra kaynak kitaplar da ücretsiz olarak dağıtılıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Osman Atmalar, kursların aralıksız sürdüğünü söyledi.

Öğrencilere üç grup halinde eğitim verildiğini ifade eden Atmalar, "Hafta boyunca 51 öğretmen ile 16 ders veriyoruz. Bu yıl üniversiteye hazırlanan bin 600 öğrencimiz bulunuyor. Geçen sene 530 öğrencimiz üniversiteye yerleşti. Tıp, hukuk, mühendislik fakültelerini kazanan öğrencilerimiz var. Sadece gelir düzeyi düşük öğrenciler değil maddi durumu iyi olan öğrenciler de kurslarımızda eğitim alıyor." diye konuştu.

- Hedefi hukuk fakültesini kazanmak

Öğrencilerden Seher Yılmaz, hedefinin hukuk fakültesini kazanarak avukat olmak olduğunu belirterek bu hedefine ulaşmak için çalıştığını söyledi.

Yılmaz, "Ekonomik durumumdan dolayı dershane yerine buraya geldim. Eğer öğrenci kazanmak isterse dershane, özel okul fark etmez. Önemli olan azim ve istek." dedi.

Ferhat Lale ise hedefinin beden eğitimi öğretmenliği olduğunu anlattı.

Esra Tanyeli, kursta verilen eğitimi yeterli bulduğunu dile getirerek, "Buranın dershaneden, özel okuldan hiçbir farkı yok. Hedefim avukat olmak. Hedefime ulaşmak için buraya geldim. Hedefime burada ulaşacağıma da inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Selman Tür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber