İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Merhum milletvekili Yüksel'in adı parka verildi

- Başbakan Yardımcısı Şimşek ile AB Bakan Yardımcısı Şahin, geçen ay kalp krizi sonucu vefat eden AK Parti Gaziantep Milletvekili Yüksel'in adının verildiği parkın açılışına katıldı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 18:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Merhum milletvekili Yüksel'in adı parka verildi

Gaziantep'te merhum milletvekili Abdulkadir Yüksel'in adının verildiği parkın açılışı, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Avrupa Birliği (AB) Bakan Yardımcısı Ali Şahin'in katılımıyla gerçekleştirildi.

Şimşek, merkez Şahinbey ilçesindeki Akkent Mahallesi'nde inşa edilen parkın açılışında, Yüksel'in bölgede yetişen değerli isimlerden birisi olduğunu söyledi.

Yüksel'in yerel siyasette uzun yıllar önemli hizmetler ürettiğini, daha sonra da TBMM'de inanılmaz bir performansla ülke sorunlarıyla ilgilendiğini anlatan Şimşek, merhum milletvekilinin hizmet aşkıyla tutuşan önemli bir siyasetçi olduğunu dile getirdi.

Abdulkadir Yüksel'in isminin yaşatılması konusunda emeği geçenlere teşekkür eden Şimşek, "Bizim için örnek bir insan. İnşallah ismini yaşatacağız. Onun bıraktığı yerden güzel ülkemize güzel hizmetlere devam edeceğiz." dedi.

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ise kentte çok sayıda park yaptıklarını ancak burasının çok daha anlamlı olduğunu ifade etti.

Merhum milletvekilinin oğlu Müslüm Yüksel de aileleri için gösterilen vefa nedeniyle herkese teşekkür etti.

Parkın açılışına, Şimşek'in yanı sıra AB Bakan Yardımcısı Ali Şahin, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile Yüksel ailesi ve vatandaşlar katıldı.

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde 1962'de dünyaya gelen, 1994 ve 2004 yıllarında Birecik Belediye Başkanlığı yaptıktan sonra 2015 seçimlerinde AK Parti Gaziantep Milletvekili seçilen Yüksel, 25 Eylül'de geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber