Emekli astsubaylar törende buluştu

TÜRKİYE Emekli Astsubaylar Derneği'nin (TEMAD) kuruluşunun 33'üncü yılı ve Dünya Astsubaylar Günü, Antalya'da törenle kutlandı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 21:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Emekli astsubaylar törende buluştu

TEMAD Antalya Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Değirmenci'nin yanı sıra çok sayıda dernek üyesinin katıldığı tören, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. TEMAD Mehteran Takımı'nın marşları eşliğinde başlayan kutlama programı, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla devam etti. Tören, Antalya Büyükşehir Belediyesi bando takımı eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunması ile sürdü.

1984 yılında kurulan TEMAD'ın kamu yararına çalışan dernek statüsünde olduğunu söyleyen Mustafa Değirmenci, "Derneğimiz yurt genelinde 98 şubesi, 65 bin üye, toplamda 127 bin emekli, 97 bin çalışanı olan bir meslek grubunun temsilcisidir" dedi. Konuşmasına Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Mazide muktedirken bütün kuvvetiyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin istikbale güvenle bakmaya hakkı yoktur" sözüyle devam eden Değirmenci, şöyle konuştu:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin birlik ve bütünlüğüne kast etmiş bölücü terör örgütleri, Ortadoğu'da oluşan kaos ortamıyla birlikte 15 Temmuz hain kalkışma sonrasında belirsizlikten de istifade ederek masum vatan evlatları ve güvenlik güçlerini hedef alan menfur saldırılara başlamıştır. 15 Temmuz gecesi yaşananlar ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır. O gece cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazan kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz hiç şüphesiz kalplerimizdeki mümtaz yerini daima muhafaza edecektir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber