İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

AK Parti'nin, çalışma takvimine ilişkin önerisi kabul edildi

AK Parti'nin, Meclisin çalışma takvimine ilişkin grup önerisi kabul edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ekim 2017 22:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Parti'nin, çalışma takvimine ilişkin önerisi kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, AK Parti, MHP, HDP ve CHP'nin verdiği grup önerileri görüşüldü.

Genel Kurulda ilk olarak, Danışma Kurulunda oy birliği sağlanamadığı için arı yetiştiriciliği ve bal üretiminde yaşanan sorunların bugün görüşülmesine yönelik MHP'nin grup önerisi ele alındı.

MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan, önerge üzerine yaptığı konuşmada, Türkiye'nin arı kovanı varlığı ve bal üretimi konusunda dünya ikincisi olduğunu söyledi.

Dünya bal üretiminin yaklaşık yüzde 7'sinin Türkiye tarafından gerçekleştirildiğini ifade eden Erdoğan, "Bu işi 60 bin aile ve 7,9 milyon arıyla Türkiye gerçekleştirmektedir. Ülkemiz arı yetiştiriciliği ve bal üreticiliği konusunda çok uygun bir bitki örtüsüne ve potansiyele sahip olmasına rağmen maalesef bu potansiyelin çok azını kullanabilmektedir. Kanada ve Çin gibi ülkelerde kovan başına alınan ürün 50 kilogramın üzerinde olmasına rağmen ülkemizde bu miktar maalesef 15 kilogram civarındadır." dedi.

Yıllık 105 bin ton bal üretimi yapan Türk üreticisinin bu süreçte bazı bürokratik engellerle karşılaştığını anlatan Erdoğan, arıcıların tamamına yakınının gezginci arıcılık yaptığını ve bunlar için zaman kavramının çok önemli olduğunu söyledi.

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş da Türkiye'deki yoksulluk ve yoksullaşma probleminin tespiti, gerekli önlemlerin alınması ve çözüm için yol haritasının oluşturulmasına ilişkin verdikleri grup önerisi adına söz aldı.

Ataş, dünya nüfusunun üçte birinin yoksulluk sınırında yaşadığını, yoksul kesimin dünya gelirinin yüzde 5'ini elde ederek yaşamını sürdürdüğünü anlattı.

Türkiye'deki ortalamanın da dünya ortalaması ile hemen hemen aynı seviyede olduğunu öne süren Ataş, "Türkiye'de 5,5 milyon insan işsiz. Düşük aylıklıları da buna eklersek 15 milyon insan dar gelirle yaşamını sürdürmek zorunda. Uçurum giderek derinleşmektedir. Adaletsiz vergiler hızla artmaktadır. Bütün bu sorunların çözümü vergide gelire göre adalet, toplumsal barışın sağlanması, tarım, sanayi ve teknoloji alanında yatırımların artırılması ile mümmündür." diye konuştu.

- "Avrupa'daki alıcılara fındık üreticisinin alın terini yedirmeyelim"

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun ise fındık üreticileri ve sektörün sorunlarına ilişkin verdikleri grup önerisi adına söz aldı.

Torun, bölge milletvekillerinin fındıkta yaşanan sorunu daha önce de dile getirdiğini ancak iktidar tarafından bu konunun dikkate alınmadığını iddia etti.

Alınan önlemlerin fındık üreticisinin derdine derman olmadığını belirten Torun, "Artık fındık üzerinden her yıl bir beklenti içinde olmayalım. Fındık üreticisi dertli, ne yapıldıysa, hangi tedbir alındıysa derdine çözüm olmadı. Bugün Avrupa'daki alıcılara fındık üreticisinin alın terini yedirmeyelim. Gelin, bu kaybı hep beraber sonlandıralım ve fındığı herkesin kazandığı, alın terinin, emeğinin karşılığını aldığı bir ürün haline getirelim." dedi.

Genel Kurulda AK Parti'nin çalışma günü, gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisinin görüşmelerine geçildi.

Buna göre, Genel Kurulun 20 Ekim Cuma günü çalışması, 24, 25 ve 26 Ekim'de ise saat 24.00'e kadar çalışılması, ayrıca 17, 24 ve 31 Ekim ile 7, 14, 21 ve 28 Kasım'daki birleşimlerde ise sözlü soruların görüşülmemesi önerildi.

Yapılan oylamada, AK Parti'nin grup önerisi kabul edilirken MHP, HDP ve CHP'nin önerileri kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber