İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

ABD belgesiyle Gülen'i istedik

FETÖ elebaşı Gülen'in iadesi için hiçbir somut adım atmayan ABD'ye bu kez de kendi belgeleri gönderildi. Türkiye, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nca Ankara'ya gönderilen Gülen ile sivil imam Kemal Batmaz arasındaki ilişkiyi ortaya koyan belgeyle Gülen'in iadesini talep etti

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Ekim 2017 08:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ABD belgesiyle Gülen'i istedik

Osman Özgan

Türkiye, Pensilvanya'da yaşayan teröristbaşı Fetullah Gülen'in iadesine ilişkin ABD'ye 4 ayrı iade dosyası gönderdi. Ayrıca başka bir ülkeye kaçabileceği değerlendirilen ve örgütsel talimatları vermeye devam eden Gülen'in geçici olarak tutuklanması talep edildi. Ancak Gülen'in iadesi veya geçici tutuklanmasına ilişkin ne Obama yönetiminde ne de Trump yönetiminde sonuç alınabildi.

AMERİKA'YA 4 DOSYA

Özellikle 15 Temmuz darbe girişimi sonrası iki ülke arasındaki trafik hız kazanırken, iadeye soğuk bakan ABD, Gülen'in darbe girişimiyle bağlantısı konusunda somut delil istedi. Bunun üzerine her iki ülke Adalet Bakanlarının temaslarının yanı sıra darbe girişimi soruşturmalarında görev alan 3 önemli savcı da ABD'ye giderek, yetkililere önemli bilgiler aktardı. 4 iade dosyasına ek delil olarak 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili önemli görüntüler de ABD'li yetkililerle paylaşıldı.

BATMAZ'IN YALANI

İki ülke arasındaki Gülen'in iadesine ilişkin diplomatik temas sürerken, ABD İç Güvenlik Bakanlığı tarafından 8 Eylül 2017 tarihinde KOM Daire Başkanlığı'na, teröristbaşı Fetullah Gülen ile darbe girişimini Akıncı Üssü'nden yöneten sivil imam Kemal Batmaz arasında ilişkiyi ortaya koyan önemli bir belge gönderildi. Batmaz'ın 1 Ocak 2016 tarihinde ABD'nin New Jersey eyaletinin Newark Havaalanı'nda sorgulanmasına ilişkin tutulan tutanak, Fetullah Gülen'in darbe girişimiyle bağlantısına da ışık tutuyor. 15 Temmuz sonrası Akıncı Üssü yakınlarında yakalanan ve sorgusunda Fetullah Gülen'i tanımadığını iddia eden Batmaz, tutanağa göre ABD polisine Fetullah Gülen'in yanına geldiğini ve Pensilvanya'da kalacağını söylüyor.

BELGELERİ GÖNDERDİK

Türkiye, Gülen'in iadesiyle ilgili şu ana kadar somut adım atmayan ABD'den gelen belgeyle ilgili harekete geçti. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde diğer sivil imamlarla sık sık ABD'ye gittiği resmi kayıtlarla ortaya çıkarılan Batmaz, Akıncı Üssü davasında Fetullah Gülen ve örgütün Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz'den sonra üç numaralı sanık olarak yargılanıyor. ABD'nin kendi bakanlığınca Türkiye'ye gönderilen belge üzerine Gülen'in iadesine ilişkin nasıl bir yol izleyeceği ise merak konusu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber