İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

'MHP olarak, sınavsız eğitim modeli öneriyoruz'

MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, müftülere nikah yetkisi veren düzenlemenin dini nikahların kontrol altına alınması için önemli bir adım olduğunu ifade ederek, "Doğru anlaşılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2017 14:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'MHP olarak, sınavsız eğitim modeli öneriyoruz'

Erdem, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, Eğitimin amacının, Türk milletinin gurur ve şuuruna sahip, manevi, kültürel değerleri benimsemiş, yeni gelişmelere açık, sorumluluk duygusu ve toplumsal duyarlılığı yüksek, girişimci, demokrat, erdemli, inançlı nesiller yetirştirmek olduğunu söyledi.

Son 14 yılda eğitim sisteminde toplam 22 değişiklik yapıldığını, 7 bakanın görev yaptığını belirten Erdem, değişiklikleri sıralayarak, bunları okurken bile yorulduğunu dile getirdi.

- Sınavsız eğitim modeli için önerge

Eğitimin, deneme yanılma yoluyla yönetildiğini savunan Erdem, MHP olarak yönlendirmeli, sınavsız eğitim modelini önerdiklerini vurguladı. Erdem, akademisyenlerden oluşturulacak bir çalışma grubunun eğitimi, kalıcı, uzun vadeli ve doğru şekillendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Erdem, eğitim metaryallerinin, sistem kadar önemli olduğuna işaret ederek, milli, manevi, ahlaki değerlerin önce ailede, sonra eğitim kurumlarında öğretmenlerle, eğitim metaryalleriyle verildiğini söyledi. Müfredatta 1960'lı yıllarda adabımuaşeret derslerinin yer aldığını belirten Erdem, bugün de bu derslerin konulması için kanun tekliflerinin olduğunu anımsattı.

İlkokuldan itibaren yönlendirmeli, sınavsız eğitim modeli için araştırma komisyonu kurulmasına yönelik bir önerge vereceklerini bildiren Erdem, öğrenmenin önündeki engellerin de kaldırılması gerektiğini kaydetti.

- Mütfülere nikah yetkisi

Müftülere nikah yetkisi tanıyan tasarıya ilişkin değerlendirmesi sorulan Erdem, tasarının doğru anlaşılması gerektiğini belirterek, hangi sakıncılar yaratabileceğinin, hangi sıkıntılara çözüm olabileceğinin değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Erdem, dini nikahın beyanla yapıldığını, şimdi resmi nikah olup olmadığının sorulacağını belirterek, gayrimeşru nikahların önüne geçilmesini, resmiyete dönüşmesini önemsediklerini anlattı. Erdem, ancak denetimlerin doğru yapılması, kişilerin eğitilmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu konuda kadınların eylemlerinin hatırlatılması üzerine Erdem, sokak eylemlerini, şekli itibarıyla devlete karşı hareket olarak gördüğünü, onaylamadığını belirtti.

Düzenlemenin çocuk gelinlerin artmasına neden olacağı yönündeki eleştirilere katılmadığını, tasarının bu eleştiriyle örtüşmediğini ifade eden Erdem, "Ama diğer çekinceler üzerinde durulur. Bunu yeni bir sisteme geçiş olarak görelim. Bu sistemle ilgili alınması gereken önlemler, sistemin doğru işlemesi için yapılması gerekenler için gerekli takipleri MHP olarak yapacağız. Dini nikahların kontrol altına alınması noktasında da çok önemli bir adım olacağını, doğru anlaşılması gerektiğini düşünüyorum." dedi.

Meltem Öztürk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber