İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Kerem Kınık, IFRC Avrupa Bölgesi Başkan adayı oldu

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Avrupa Bölgesi Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ekim 2017 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kerem Kınık, IFRC Avrupa Bölgesi Başkan adayı oldu

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) Avrupa Bölgesi Başkan adayı olduğunu açıkladı.

Kınık, The Marmara Otel'de yerli ve yabancı basın mensuplarının katıldığı toplantıda, dünyanın en güçlü ve en eski iyilik hareketi olan Kızılhaç ve Kızılay hareketinin önemli bir gündemini paylaşmak için bir araya gelindiğini söyledi.

IFRC'nin genel kurulunun, gelecek ayın ilk haftasında Antalya'da gerçekleştirileceğini ifade eden Kınık, 4 yılda bir yapılan genel kurulda, yeni vizyon ve stratejilerin belirlenmesinin yanı sıra, global federasyon başkanlarıyla, dört farklı kıtanın başkanlarının ve yönetim kurulu üyelerinin belirlendiğini aktardı.

Kerem Kınık, genel kurulda federasyonun üst yönetiminin belirlendiğini, bir önceki dönemin de ibrasının yapıldığını söyledi.

Kendilerinin de Türk Kızılay topluluğu olarak bu yasal toplantılara ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kınık, şöyle konuştu:

"Çünkü önümüzdeki yıl Türkiye Kızılay Cemiyeti 150. yılını kutlayacak. Yani 1,5 asırlık köklü bir hareketten bahsediyoruz ve bu 1,5 asırlık hareketimizin güzel bir tevafukla kilometre taşı da Antalya'daki ev sahipliğimize denk geldi. Buraya dünyanın 190 ülkesinden bin 500'e yakın 'iyi el, emin el, good hands' dediğimiz iyilik elçileri katılacak. Bu toplantıda 'İnsan ızdırabını nasıl dindirebiliriz? İnsan onurunu nasıl koruyabiliriz? İhtiyaç sahibi olan insanlara daha fazla yardımı nasıl ulaştırabiliriz? Kendi topluluğumuzun doğal ya da beşeri olsun afetlere karşı dayanıklılığını nasıl artırabiliriz?' gibi başlıkları konuşacağız. Başka bir gündemimiz yok."

Dünyadaki insan ızdırabının, özellikle savaş ve çatışma kaynaklı gerçekleşen insan ızdırabının, İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana en üst seviyeye ulaştığını belirten Kınık, "Yaşadığımız dünyada bir taraf kendisine yetecek olan gıdayı bulamadığı için yoksulluktan dolayı açlıkla boğuşurken, bir başka taraf ihtiyacından fazla gıdaları tükettiği için oluşan hastalıklarla boğuşuyor." dedi.

"Federasyon seçimlerinde Avrupa Başkanlığına aday olduk"

Kınık, bugün burada bir haber de paylaşmak istediğini dile getirerek, şöyle devam etti:

"Bizler 1,5 asırlık bu emin eller hareketinin, Kızılhaç ve Kızılay hareketinin içindeki 1,5 asırlık Türkiye Kızılay Derneği olarak bu seneki kasım ayında gerçekleştirilecek olan federasyon seçimlerinde Avrupa Başkanlığına aday olduk. Bu dünyadaki Amerika, Afrika, Asya Pasifik ve Avrupa zonlarının birer başkanı seçilecek, bir de global federasyon başkanı seçilecek. Bizler içerisinde 153 ülkenin bulunduğu Avrupa bölgesine başkan adaylığımızı resmi olarak federasyona bildirdik."

Hatice Şenses Kurukız

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber