İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Müfredatı yenilenen 3 ders kitabı Denizli'de yazılıyor

DENİZLİ Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı öğretmenler ve Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan 27 kişilik bir komisyon tarafından Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatını değiştirdiği 51 dersten 3'ünün yeni ders kitapları hazırlanıyor. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, 7. sınıf matematik, 6. sınıf Fen Bilgisi ve 6. sınıf müzik ders kitaplarını hazırlayan ekibi ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 18 Ekim 2017 22:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Müfredatı yenilenen 3 ders kitabı Denizli'de yazılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü, yeni müfredat doğrultusunda ortaokullarda okutulacak 51 ders kitabının yenilenmesini kararlaştırdı. Ders kitaplarından 3 tanesi Denizli'de oluşturulan komisyon tarafından hazırlanıyor. Pamukkale Üniversitesi akademisyenleri ve Denizli'de görev yapan öğretmenlerden oluşan 27 kişilik bir komisyon tarafından hazırlanacak ders kitapları, gelecek eğitim öğretim yılında kullanılacak.

İl Milli Eğitim Müdürü Oğuz, 80. Yıl Bağbaşı Öğretmenevi'nde Maarif Müfettişleri Başkanı Erol Al, Şube Müdürü Mustafa Vural ve komisyon üyeleriyle biraraya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı, ekiple tanıştı.

Toplamda 51 dersin müfredatının yenilendiğini söyleyen Mahmut Oğuz, "Yenilenen müfredat formatör öğretmenler vasıtası ile Denizli'de öğretmenlerimize anlatıldı. Yıl içerisinde velilerimize de bu konuda bilgilendirmeler yapacağız. Değişen müfredatla birlikte okullarda okutulacak ders kitapları, MEB bünyesinde görevli öğretmenlerce yazılıyor. MEB Eğitim Genel Müdürlüğü'nce ders kitabı olarak okutulacak 7. sınıf matematik, 6. Sınıf Fen Bilgisi ve 6. Sınıf Müzik kitapları, Denizli'de oluşturulan komisyon tarafından hazırlanıyor" dedi.

Komisyonun Eylül ayında çalışmaya başladığını belirten Oğuz, "Bu Denizli adına çok gurur verici bir durum. Komisyon aksi bir durum oluşmadığı takdirde ocak ayının sonlarına doğru üç kitabın yazımını tamamlayacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılında da ülke genelinde ders kitabı olarak kullanılacaktır. Yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı komisyonda görevli öğretmenlerimize ve akademisyenlerimize çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber