Himmet vermeyenin çocuğuna düşük not... 94 veli mağdur

FETÖ'nün özel okullarında, örgüte himmet ve kurban parası vermeyen velilerin çocuklarına kırık not verildiği belirlendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ekim 2017 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Himmet vermeyenin  çocuğuna düşük not... 94 veli mağdur

FERİT ZENGİN

İstanbul'da FETÖ'nün özel okullar yapılanmasına yönelik geçen hafta düzenlenen "himmet ve mobbing" operasyonuyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıktı. 94 velinin mağdur sıfatıyla ifade verdiği soruşturmada, örgütün himmet ve kurban parası vermeyenlerin çocuklarına kırık not verdiği tespit edildi.

Polis, geçtiğimiz hafta FETÖ'nün özel okullar yapılanmasına yönelik operasyon düzenlemişti. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan 115 şüphelinin yakalanması için 14 ilde düzenlenen operasyonlarda, 54 şüpheli gözaltına alınmış, şüphelilerin FETÖ'nün kapatılan 328 okulunda öğrencilerden "himmet" ve "kurban" adı altında para toplandığı, bağış yapmayan velilerin çocuklarına mobbing uygulandığı tespit edilmişti. Mağdur ailelerin şikayetleri üzerine başlatılan soruşturmada, ortaya çıkan mobbing uygulamaları ile öğrencilerin rencide edildiği ve dini duyguların istismar edildiği tespit edilirken, himmet ve kurban parası ödemeyen öğrencilerin ders notlarının düşürüldüğü de ortaya çıktı.

Notları düşürülüyor

FETÖ eğitimcilerinin okullarında yaşananlarla ilgili 94 velinin mağdur olarak ifade verdiği öğrenildi. Emniyette mağdur sıfatıyla ifade veren öğrenci velisi K.Ö. "Oğlumu FETÖ'nün okullarından birine kaydettirdik. Bana ücretin 25 bin lira olduğunu söylediler. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı'nın yüzde yüz bursu ile aldıklarını, yıllık 15 bin lira alacaklarını söylediler. Bu parayı yatırmam için de Bank Asya'ya hesap açtırdılar" dedi.

Oğlunun üç yıl ücretsiz okuması gerekirken 45 bin lira ödediğini belirten K.Ö. şikayetçi oldu. Aynı şekilde çocuğunun yüzde yüz burs aldığını söyleyen başka bir mağdur veli S.A.'nın ise 10 bin lira ödediğini ifade ettiği öğrenildi.

Gözaltına alınan şüpheliler üzerinde yapılan çalışmalarda ise çoğunun örgütün elebaşının talimatı ile hareket ettiği, örgütün televizyon kanallarından Samanyolu televizyonunun Digitürk'ten çıkartılmasıyla aboneliklerini iptal ettirdikleri tespit edildi.

Yine gözaltına alınan isimler arasında bulunan okul yöneticisi M.E.B.'nin 17-25 Aralık sonrasında FETÖ elebaşının talimatı üzerine Bank Asya'da 15, başka biir okul yöneticisi M.S.'nin 29, bir başka inşaat şirketi yöneticisi Ö.D.'nin ise 8 hesap açarak bankaya para yatırdığı da tespit edidli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber