'Esnaf AVM'ye yenik düşürülmesin'

TESK Genel Başkanı Palandöken: Esnafın AVM'lere ve zincir marketlere yenik düşmesi ekonominin de iç huzurun da dengesini bozar

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2017 11:16, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
'Esnaf AVM'ye yenik düşürülmesin'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın, AVM'ler ve zincir marketlerin yarattığı haksız rekabete karşı korunması gerektiğini belirterek, "Esnaf iç huzurun teminatıdır. Esnafın AVM'lere ve zincir marketlere yenik düşmesi ekonominin de iç huzurun da dengesini bozar." ifadesini kullandı.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, esnaf ve sanatkarın ekonominin yapıtaşı olmasının yanı sıra iç huzurun sağlanmasında da büyük rol oynadığını bildirdi.

Esnaf olmazsa, sokaklarda ve caddelerde huzur olmayacağını savunan Palandöken, "Esnaf, AVM'ye yenik düşürülmesin. Bugün şehre gelen misafiri ilk tanıyan esnaf ve sanatkardır. Esnaf, iç huzurun teminatıdır. Esnafın AVM'lere ve zincir marketlere yenik düşmesi ekonominin de iç huzurun da dengesini bozar. Bu sebeple önce küçük olanın düşünülmesi, geliştirilmesi ve rekabete eşit şartlarda katılması sağlanmalı. Herkes ticaret yapabilir ama güçlü olanın güçsüzü daha fazla ezerek büyümesi yanlıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, esnaf ve sanatkarın siyaset üstü olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Esnaf, AVM'lerin ve zincir marketlerin haksız rekabetine karşı korunmalı. Ülkemizdeki ticari rekabet, büyük olanın daha da büyütülmesi modelini bırakıp, önce küçük olanın büyütülmesi modeline geçmeli. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun çıktı ama beklentimizi karşılamadı. Böyle bir yasanın çıkmasına gerek bile kalmaması lazım. Esnaf, ülke ekonomisinin temel taşıdır. Dünyada önce küçük işletmelerin geliştirilmesine doğru bir dönüşüm yaşanıyor. Bizde ise büyük sanayi sektörleri hazır perakende sektörüne girmeye çalışıyor. Biz, onlardan daha çok teknoloji üretmelerini ve ülkeye katma değer sağlamalarını bekliyoruz. Mahalle arasındaki bakkalla rekabet etmek kolay."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber