'Perfüzyon teknikerlerinin önündeki engeller kaldırılsın'

MHP Antalya Milletvekili Yurdakul: Önlisans eğitimleriyle yetkin bir şekilde yetişen perfüzyon teknikerlerinin mesleklerinin icra edebilmek için karşılarına çıkartılan tüm engeller ortadan kaldırılsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2017 11:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Perfüzyon teknikerlerinin önündeki engeller kaldırılsın'

MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, önlisans eğitimleriyle yetkin bir şekilde yetişen perfüzyon teknikerlerinin mesleklerinin icra edebilmek için karşılarına çıkartılan tüm engellerin ortadan kaldırılmasını istedi.

Yurdakul, perfüzyon teknikerleriyle Mecliste düzenlediği basın toplantısında, okullarından mezun olan yardımcı sağlık personellerinin birçok ortak sorunu olduğuna işaret etti.

Perfüzyon teknikerleri ve yardımcı sağlık personellerinin istekleri konusunda MHP'nin önerilerini aktaran Yurdakul, "Önlisans eğitimleriyle yetkin bir şekilde yetişen perfüzyon teknikerlerinin mesleklerini icra edebilmek için karşılarına çıkartılan tüm engeller ortadan kaldırılsın." dedi.

Yurdakul, taşeron yöntemi ile sağlık alanında yürütülen personel politikasından derhal vazgeçilip, asıl işi yapan eğitimli yardımcı sağlık çalışanlarına acilen kadro verilmesini istedi.

Yurdakul, YÖK ile Sağlık Bakanlığı arasında bir köprü kurulması gerektiğini belirterek, Türkiye'nin ihtiyacı olmayan sağlık alanındaki programlara öğrenci alımının derhal durdurulması gerektiğini ve eğitimi yapılan alanlarda sertifika uygulamalarını haksız bulduklarını söyledi. Tek arzularının yapılan haksızlığın giderilmesi olduğunu aktaran Yurdakul, şunları kaydetti:

"Özel hastaneleri ilgilendiren yönetmeliklerdeki sertifikasyon şartı kaldırılmış olsa perfüzyon teknikeri kardeşlerimizin de önemli bir sorunu ortadan kaldırılmış olacak. Bu sayede mesleklerini icra edebilecek işlere yerleşebilecekler."

Yurdakul'un açıklamalarının ardından perfüzyon teknikerleri de yaşadıkları sorunları anlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber