Topbaş ve Gökçek'in ayağını, ANDY-AR'ın sahibi kaydırdı

Sözcü yazarı Soner Yalçın, istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve istifa iddilarıyla gündemde olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in "Ayağını kaydıran isim Strateji Geliştirme ve Sosyal Araştırmalar Merkezi-ANDY-AR sahibi" dedi.

Haber Giriş : 19 Ekim 2017 12:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Topbaş ve Gökçek'in ayağını, ANDY-AR'ın sahibi kaydırdı

Ak Parti'inin ilk kuruluş yıllarında Verso ile çalıştığını açıklayan gazeteci Soner Yalçın daha sonra bu ilişkinin sonlandırıldığını söyledi.

Daha sonra Denge araştırma şirketi ile çalışan Ak Parti, bu şirket ile olan ilişkisini ise şirketin sahibi Hasan Basri Yıldız'ın başka bir siyasi liderle olan ilişkisinde dolayı sonlandırdı.

Ak Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan şuan için Strateji Geliştirme ve Sosyal Araştırmalar Merkezi-ANDY-AR ile çalışıyor.

Erdoğan kamuoyu araştırmalarına çok meraklı olduğunu ve çıkan sonuçlara göre politik adımlar attığı için son siyasi çalkantıların tümünde Andy-Ar'ın sahibi Faruk Acar'ın anket sonrasında çıkarıldığı değerlendirmeleri etkili oluyor.

Soner yalçın son siyasi gelişmeleri şu şekilde yorumladı: "Erdoğan, 2019 seçimlerinde işinin çok zor olduğunu görüyor. Bu sebeple anketlere bakarak... AKP'ye "şok doktrin" uyguluyor. Partiyi yeniden kurguluyor! Yani: AKP'de travma yaratarak partilileri sarsmak istiyor. Erdoğan, aynı kuruluş yıllarında olduğu gibi kolektif bir çalışma zemini oluşturmak istiyor"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber