Sözde 'öz yönetim' ilanına ilişkin davada mütalaa açıklandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle "Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle aralarında eski Silvan Belediye Başkanı Bodakçı'nın da bulunduğu 7 sanık hakkında açılan davada savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2017 18:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sözde 'öz yönetim' ilanına ilişkin davada mütalaa açıklandı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle "Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle aralarında eski Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın da bulunduğu 7 sanık hakkında açılan davada, savcı esas hakkındaki mütalaasını sundu.

Diyarbakır 4. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar katılmazken, avukatları hazır bulundu.

Duruşmada esas hakkında mütalaa veren savcı, sanıklar Yüksel Bodakçı, İsa Yanık, Hayati Cesur, Barış Gülenyüzlü, Melikşah Teke, Aynur Sümer ve Ayser Yapıcı hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis ile cezalandırılmasını talep etti.

Mütalaasında Bodakçı hakkında ayrıca "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep eden savcı, tüm sanıklar hakkında da "suç işlemeye tahrik" suçundan ise suç duyurusunda bulunulmasını istedi.

Sanık avukatları ise savcının esas hakkındaki mütalaasına ilişkin savunma yapmak için süre talebinde bulundu.

Mahkeme, avukatların esas hakkındaki savunmaları için süre taleplerini kabul ederek, duruşmayı erteledi.

- İstenilen ceza

İddianamede, tutuksuz yargılanan sanıklar eski Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı, İsa Yanık, Hayati Cesur, Barış Gülenyüzlü, Melikşah Teke, Aynur Sümer ve Ayser Yapıcı hakkında "Devletin birliği ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, Bodakçı hakkında ayrıca "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da bir yıldan 5 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber