'FETÖ'ye himmet' davasında 15 kişi tahliye edildi

- Mahkeme heyeti, tutuklu 15 sanığın tahliyesine karar verdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2017 18:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'FETÖ'ye himmet' davasında 15 kişi tahliye edildi

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) finansman sağlayıp örgüt adına himmet topladıkları ve kurdukları şirketlerde usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle Boydak ve Kaynak Holding eski yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 39'u tutuklu 135 sanığın yargılandığı davada, 15 sanğın tahliye edilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısında oluşturulan binada yapılan duruşmada, gün boyunca sanık avukatlarının talepleri alındı.

Avukatların tahliye ve diğer taleplerine iliştin görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıklardan Ali Arslan, Fatih Köstekci, Hacı Osman Kömmeci, İlker Coşan, Zarif Hanoğlu, Mustafa Feyyaz Doğan, Orhan Sayğın, Ömer Fuat Özçelik, Murat Şınoforoğlu, Şükrü Ayar, Veysel Kaynak, Faruk Kaynak'ın tahliyesini diğer tutuklu sanıkların ise bu hallerinin devamını istedi.

Taleplere ilişkin ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıklardan Abdülkadir Kazaca, Ali Arslan, Ekrem Kaynak, Faruk Kaynak, Fatih Köstekci, Hacı Osman Kömmeci, İlker Coşan, Zarif Hanoğlu, Murat Şınoforoğlu, Mustafa Feyyaz Doğan, Orhan Sayğın, Ömer Fuat Özçelebi, Özkan Aktağ, Şükrü Ayar, Ülger Altunkaş'ın haklarında yurt dışı yasağı getirerek tahliyesini kararlaştırdı.

Diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmeden mahkeme, adli kontrol tebdirleri kapsamında imza atan tutuksuz sanıkların bu tedbirinin kaldırılmasına, yurt dışına çıkış yasağı tedbirinin ise devamına karar verdi.

Mahkeme, tutuksuz sanıklardan Mahmut Sami Boydak ve Mehmet Çetintürk'ün savunmalarının alınmış olması nedeniyle ev hapsi olan adli kontrol tedbirinin kaldırılarak, bu iki sanık hakkında diğer adli kontrol hükümlerinin uygulanmasını karara bağladı.

Mahkeme, bir sonraki duruşmanın 3, 4 ve 5 Ocak 2018'de yapılmasını kararlaştırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber