İBB Başkanı Uysal, muhtarlarla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Uysal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla İstanbul'da görev yapan muhtarlarla buluştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2017 22:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İBB Başkanı Uysal, muhtarlarla bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla muhtarlarla bir araya geldi.

Yenikapı Avrasya Sanat ve Gösteri Merkezi'ndeki buluşmaya çok sayıda muhtar ile İBB yöneticileri katıldı. Masaları gezerek muhtarlarla tek tek selamlaşan ve sohbet eden Uysal, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'a hizmet etmenin ayrıcalık olduğunu belirterek, Başakşehir Belediye Başkanlığı ve Küçükçekmece'de AK Parti İlçe Başkanlığı yaptığı için bu ilçelerin muhtarlarının kendisini yakinen tanıdığını söyledi.

Amcasının ve ağabeyinin geçmişte muhtarlık yapması nedeniyle muhtarlığın sorumluluğunu bilen bir aileden geldiğini anlatan Mevlüt Uysal, "Muhtarlığın ne kadar zor olduğunu bilen bir aileden gelmemden dolayı muhtarlara karşı özel bir muhabbetim ve sevgim vardır. Başakşehir'de de en çok muhtarlarla görüştüm. Muhtarlıklarımızın giderlerinin karşılanmasına özen gösterdim. Muhtarlar, belediyelerimizin doğrudan çözüm ortağıdır." dedi.

Başakşehir Belediyesi'nde olduğu gibi İstanbul'daki tüm muhtarların sorunlarını çözmek için çalışmaya devam edeceğini kaydeden Uysal, "Muhtarlar partiyle değil, şahsıyla seçime giriyor. Demokrasi nerede denilirse, muhtarlıktadır. Vatandaş önce muhtara sonra ilçe belediye başkanına geliyor. Eğer hedefiniz vatandaşa hizmetse muhtarla beraber çalışır ve hizmeti birlikte götürür. Hiçbir koltuk hiçbir zaman boş kalmaz ama o koltukta oturanlar o makamdan indikten sonra o kişi için ne diyor? Aslolan bu olmalıdır. Bir gün İBB Belediye Başkanlığı koltuğundan inince, vatandaş bizimle ilgili iyi konuşsun istiyorsak, İstanbullulara var gücümüzle hizmet etmeliyiz. Muhtarlara da vatandaş görevinden sonra selam veriyorsa, oturalım çay içelim diyorsa hizmet etmiştir." diye konuştu.

"E-Devlet'e geçince vatandaşların muhtarlıklar ne işe yarayacak, düşüncesine kapıldığını ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devreye girmesiyle muhtarlığın eskisinden daha aktif hale geldiğini aktaran Uysal, "Muhtarlarımız eskisinden daha fazla fonksiyonlar üstlenecek inşallah. Cumhurbaşkanımız, belediye başkanlarına muhtarlarla birlikte çalışma talimatı verdi." ifadelerini kullandı.

Eski İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın muhtarlara verdiği sözlerin, devlette devamlılık esası gereğince arkasında olduğunu kaydeden Uysal, şöyle devam etti:

"Bundan sonra da inşallah sık sık birebir görüşeceğiz. İstanbul'un birçok noktasında yatırımlarımız var. İlçelere gittiğimde önce muhtarları ve ilçe belediye başkanlarını ziyaret edeceğim. İBB binasında oturarak İstanbul'un herhangi bir işinin nasıl daha iyi olacağını inşallah sizleri ve ilçe belediye başkanlarımızı dinleyerek bileceğiz ve böyle hizmet edeceğiz. Muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü'nü kutluyorum. Şehit muhtarlarımızın ailelerine sahip çıkmaya devam edeceğiz. Gazi muhtarlarımıza da teşekkürlerimizi sunuyoruz. 15 Temmuz'da ilçesine ve mahallesine en iyi sahip çıkan muhtarlardır. İnşallah bundan sonra da sahip çıkmaya devam edeceğinizi biliyorum. Hedefimiz, bütün muhtarlarımızın kendine ait bir makam odası ve işlerini yaptırabileceği bir sekreteri olmasıdır. Mahallelerimizin sorunlarını birlikte çözmeye devam edelim."

Muhtarlarla buluşma programında konuşan 15 Temmuz Gazisi Çengelköy Muhtarı Can Cumurcu da muhtarların bu ülke için neler yaptığını, 15 Temmuz hain darbe girişiminde gösterdiğini belirterek, muhtarların mahallenin her şeyi olduğunu, ülkenin geleceği için 15 Temmuz darbe girişimi sırasında canlarını ortaya koyarak gösterdiklerini bundan sonra da göstermeye hazır olduklarını vurguladı.

15 Temmuz'da şehit olan Mete Sertbaş'ın anısına gösterilen sinevizyonun ardından teşekkür konuşması yapan şehit muhtarın eşi Rahşan Sertbaş da şehit kocasıyla gurur duyduğunu kaydederek, şehit ve gazilere gerekli önemi gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

İBB Başkanı Uysal, konuşmaların ardından Vatan Caddesi'nde yapılan Muhtarlar Evi'ne canlı bağlanarak binanın açılışını gerçekleştirdi.

Program, muhtarlara çeşitli plaket sunumu ve fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber