İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sağlık'ta güvenlik soruşturmaları Ekim sonu tamamlanacak

Sağlık Bakanı Demircan, "Gerekli taramalar, soruşturmalar yapıldıktan sonra 414'ü tabip olmak üzere 12 bin 208'i gönderildi. Bunlardan 9 bin 607'sinin ataması tamamlandı. Geriye kalan 3 bin 887 personelden 27'si tabip olmak üzere 2 bin 589'unun bakanlığımızın güvenlik soruşturması değerlendirme komisyonundaki süreci devam ediyor. Ekim ayı sonuna kadar tamamlanacak. 135'i tabip olmak üzere bin 298 kişinin ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araştırması devam etmektedir.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2017 23:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık'ta güvenlik soruşturmaları Ekim sonu tamamlanacak

TBMM Genel Kurulunda, MHP'nin, "sentetik uyuşturucuların imalatı, dağıtımı, satışına ilişkin süreçlerin belirlenmesi ve önlenmesine" ilişkin önergenin gündeme alınması önerisi görüşüldü.

MHP Grup önerisi yapılan oylamada kabul edilmedi.

Önerinin reddedilmesinin ardından yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti Grubu'nun sentetik uyuşturucu konusunda payına düşen süreyi kullanmadığını iddia etti.

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, uyuşturucu ile mücadele konusunda 24. Dönemde bir komisyon kurulduğunu ve çalışmalarını gerçekleştirdiğini hatırlattı. Bu komisyonun yapmış olduğu çalışmalar çerçevesinde Türk Ceza Kanunu'nda bazı değişiklikler yapıldığını ve uyuşturucuyla mücadele çerçevesinde ağır cezai müeyideler getirildiğine değinen Bostancı, "Hükümetin, uyuşturucu ile mücadele konusunda kararlı iradesi devam ediyor." diye konuştu.

Sağlık sisteminde çok başlılığı ortadan kaldıran sistem değişikliği

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise sağlığı siyasete konu etmemek gerektiğini, sağlığın herkesi ilgilendiren bir konu olduğunu belirtti.

Demircan, bakanlık tarafından ataması yapılan 13 bin 506 personelin, güvenlik soruşturması ve arşiv taraması yapılmak üzere Emniyet Genel Müdürlüğüne gönderildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bunların gerekli taramalar, soruşturmalar yapıldıktan sonra 414'ü tabip olmak üzere 12 bin 208'i gönderildi. Bunlardan 9 bin 607'sinin ataması tamamlandı. Geriye kalan 3 bin 887 personelden 27'si tabip olmak üzere 2 bin 589'unun bakanlığımızın güvenlik soruşturması değerlendirme komisyonundaki süreci devam ediyor. Ekim ayı sonuna kadar tamamlanacak. 135'i tabip olmak üzere bin 298 kişinin ise Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından araştırması devam etmektedir.

Sağlık sisteminde yapmış olduğumuz, çok başlılığı ortadan kaldıran, tek modele döndüren sistem değişikliğinin uygulanması için kanun hükmünde kararnamenin yayın tarihinden itibaren 3 aylık süre verilmişti. Şu anda 1,5 aylık süre geçmiş bulunuyor. Atamalar bugün itibariyle başlama noktasında. İl müdürlüklerimizi atayıp bu alandaki vekaletle yürüyen hizmetleri, asaletle yürüyecek şekle getirdik. Bir boşluk olmadı, olmayacak. Çünkü devlette devamlılık esastır. Bir görevli, görevden alındığında yerine vekili aynı görevleri ifa eder."

Daha sonra görüşülen, CHP'nin, "bireysel silahlanmayı azaltmayla ilgili araştırma önergesinin bugün görüşülmesine" ilişkin önerisi görüşüldü. Yapılan oylamada CHP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber