Diyarbakır'da komando ve SİHA'larla operasyon

Kış ayları için Hazro, Kulp, Silvan ve Lice ilçelerinde üslendiği saptanan ve aralarında örgüt yöneticilerinin de bulunduğu PKK'lı gruba, hava destekli operasyon başlatıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Ekim 2017 06:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Diyarbakır'da komando ve SİHA'larla operasyon

HÜSEYİN KAÇAR

Diyarbakır'da kalabalık teröristgrubun etkisiz halegetirilmesi amacıylaHazro, Kulp, Silvan veLice ilçelerinde operasyoniçin düğmeye basıldı.39 ayrı bölgede devam edenve elit birliklerin katıldığı operasyonda,Silahsız İnsansız HavaAraçları SİHA'lar da kullanılıyor.

Örgütün üst düzey yöneticilerinin de yer aldığı kalabalık terörist grubun kış aylarını geçirmek amacıyla Diyarbakır'ın Hazro, Kulp, Silvan ve Lice kırsalında üslenmeye çalıştığı belirlendi. PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için jandarma ve güvenlik korucularının da katıldığı hava destekli büyük operasyon başlatıldı. 4 ilçeye bağlı 39 noktada sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

BOLU KOMANDO BÖLGEDE

Hakkari'nin Çukurca ilçesi karşısında yer Zap Vadisi'ndeki operasyon da devam ediyor. Bolu 2'nci Dağ Komando Tugayı'na bağlı birliklerin katıldığı operasyon Zap Vadisi'nin en kritik noktası olan Zer Tepe bölgesinde yoğunlaşıyor. Çok sayıda mağara, silah mevzileri ile sığınaklar imha edildi.

ZAP'TA 28, HAKKARİ'DE 31 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nce dün Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesi ve Hakkari'deki terör hedeflerine yönelik operasyonlar aralıksız sürüyor. Genelkurmay Başkanlığı'nın internetten yapılan açıklamaya göre, Irak'ın kuzeyindeki Zap bölgesinde, saldırı için hareket halinde oldukları tespit edilen bölücü örgüt mensubu bir terörist topçu atışıyla, 2 terörist ise hava harekatında etkisiz hale getirildi. Bölgede etkisiz hale getirilen terörist sayısı 28'e ulaştı.

Hakkari Yüksekova'da da dün 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı böylece 31'e çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber