Yetim çocuklara devlet şefkati

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 68 adet koğuş tipinde çocuk yurdunu kapattı. Yerine daha modern, çocukların ihtiyaçları düşünülerek yapılan ve adına da 'sevgi evleri' denilen bin 100 adet yeni kompleks yapıldı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Ekim 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yetim çocuklara devlet şefkati

BETİL BAŞ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın devlet koruması altındaki çocukların sıcak ev ortamlarında büyümelerini sağlamak için başlattığı 'koğuş tipi yurtların' kapatılarak 'sevgi evleri' ve 'çocuk evleri' açılması projesi tamamlandı. Korunmaya muhtaç, yetim ve risk altındaki çocuklara sahip çıkan hükümet, çocukları geleceğe daha iyi hazırlamak ve onların daha sağlıklı ortamlarda yetişmesini sağlamak için de önemli adımlar attı. Türkiye'nin kanayan yarası yetim çocuklar, artık yurtlarda değil, sevgi evlerinde yaşamlarını sürdürüyor.

SAYI ARTIRILDI

Çocukların daha yakından ilgi görmeleri, eğitimlerini yüksek başarıyla tamamlayabilecekleri ortamların sağlanması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından başlatılan yurtların evlere dönüştürülmesine ilişkin çalışmalar kapsamında, 5 yılda önemli gelişmeler kaydedildi. Devlet koruması altındaki çocukların yaşadığı koğuş tipi yetiştirme yurtları bu yıl itibariyle tarih oldu.

2011 yılında başlatılan çocuk yurtlarını ev modeline geçiş projesi kapsamında bütün çocuk yetiştirme yurtları sevgi evi veya çocuk evine dönüştürüldü. Bu kapsamda 2011 yılında sayısı 68 olan çocuk yurtlarının hepsi kapatıldı, sevgi evi sayısı ise bin 100'e yükseltildi.

102 BİN ÇOCUĞA EVİNDE DESTEK SAĞLANIYOR

Koruma altına alınmadan aile yanında destek verilen çocuk sayısında da önemli artışlar yaşandı. 2011 yılında dar gelirli olup ailelerinden ayrılmadan destek verilen çocuk sayısı 34 bin 982 iken bu sayı 102 bine çıktı. Bu ailelere, Sosyal Ekonomik Destek (SED) kapsamında aylık bin lirayı aşkın düzenli ödemeler yapılırken, ekonomik yoksunluk sebebiyle çocukların ailelerinden kopmadan desteklenmesi sağlanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber