İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Bursa Belediye Başkanı: Görevimize devam ediyoruz

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, istifa edeceği iddialarına ilişkin "Biz işimize devam ediyoruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2017 12:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Altepe, Bosna Hersek'in ilk cumhurbaşkanı merhum Aliya İzzetbegoviç'in vefatının 14. yılı etkinliklerine katılmak için gittiği Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'dan Türk Hava Yolları'na ait tarifeli uçakla İstanbul'a geldi.

Atatürk Havalimanı'nda basın mensuplarının soruları üzerine Altepe, Saraybosna'da, Cumhurbaşkanlığı'nın programı doğrultusunda sponsoru oldukları İzzetbegoviç'in hayatını anlatan özel tanıtım filminin gösterimine katıldıklarını söyledi. Altepe, buradaki programları tamamlayarak Türkiye döndüklerini anlattı.

İstifası istenen isimler arasında yeraldığı öne sürülen Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Bosna Hersek'ten İstanbul'a geldi. Atatürk Havalimanı'nda açıklama yapan Altepe, istifa iddialarıyla ilgili soruya, "Bursa'ya dönüyoruz, görevimize devam ediyoruz." dedi.

İstifanız istendi mii şeklindeki soruya ise Altepe "Benim öyle bir şeyim yok. Şu anda, görevimiz belli, işimiz belli. İşimize devam ediyoruz. Şuan Bursa'ya dönüyoruz. Ve inşallah görev devam edecek. Öyle herhangi bir şey olursa, açıklama gereği duyulursa, o zaman açıklama yaparız. Şuanda (istifayı kast ederek) açıklanacak bir şey yok. Görevimizin başındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı konuşmada, ''Şu an itibarıyla üç belediye başkanımız istifalarını verdiler. Şimdi üç belediye başkanımız daha var. Onların da istifalarını en kısa zamanda vereceklerine inanıyorum. İlgili arkadaşlarımız görüşmeleri yaptılar ve şu anda da zannediyorum bu istifayı vermenin onlar da hazırlığı içerisindeler. Aksi takdirde, yine söylüyorum, gereği ne ise gereği yapılacaktır'' demişti.

İstifası istenen Altepe dün Aliya İzzetbegovici anma törenlerine katılmak üzere Bosna Hersek'e gitmişti. Altepe, Bosna Hersek'e gitmeden önce, yine istifası istenen Balıkesir Büyükşehir Belediye başkanı Edip Uğur ile Bursa'da görüşmüştü

Bursa Büyükşehir Belediye başkanı Altepe, FETÖ'cü personel ile iş tuttuğu gerekçesiyle yoğun olarak eleştiriliyordu.

İzzet Taskiran

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber