İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Mahkeme başkanını çileden çıkartan cevap!

TRT'yi basan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı darbeci Albay Barış, halka kurşun sıkılırken bile darbeden haberdar olmadığını ileri sürdü. Mahkeme başkanı çileden çıktı.

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 20 Ekim 2017 13:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme başkanını çileden çıkartan cevap!

FETÖ'cü darbe girişiminin simgelerinden olan "TRT baskını ve burada darbe bildirisi okutulması" olayının da sorgulandığı Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Davası'nın duruşmalarına Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. 15 Temmuz'da TRT'ye baskın düzenletip darbe bildirisini okutturan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı darbeci Albay Muhsin Kutsi Barış'ın yalanları ise Mahkeme Başkanı'nın sabrını taşırdı.

Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanı olan Barış, TRT'ye gönderdiği darbecilere helikopterden ateş edilerek karşı konulması sırasında dahi "darbenin içinde olduklarını anlamadığını" söyleyince, Mahkeme Başkanı tepki gösterdi. Başkan Murat İlhan sanığın söylediklerinin yalan olduğunu, "Sen kurmaylık eğitimi almışsın. Bunun darbe olduğunu bugün düşünmeyeceksin ne zaman düşüneceksin. Bu devlet seni bugünler için yetiştirmiş. Bunun için eğitim almışsın. Bunun için yetiştirilmişsin" sözleriyle ifade etti. Darbeci Albay Barış, TRT'deki sözde sıkıyönetim bildirisini de okutmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber