İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Öğrencilerin güvenliği için okulda turnike sistemi

Erzincan'da "Güvenli Okul Projesi" kapsamında pilot olarak belirlenen lisede öğrencilerin giriş ve çıkışları kartlı sistemle takip ediliyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2017 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrencilerin güvenliği için okulda turnike sistemi

Erzincan'da "Güvenli Okul Projesi" kapsamında pilot uygulama yapılan lisedeki öğrencilerin giriş ve çıkışları kartlı sistemle izleniyor.

Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi girişine konulan turnike sistemiyle öğrenciler, okula giriş ve çıkışlarında kartlarını okutuyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amaçlarının öğrencilerin güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi.

"Öğrenci haftalık ders programına göre çıkış yapabiliyor"

Sistemle, öğrencinin okula giriş yaptığına ilişkin velisine mesaj gönderildiğini anlatan Gün, "Öğrenci haftalık ders programına göre çıkış yapabiliyor. Dersi varsa çıkamıyor. Sistem, öğrenciye ulaşabilme, öğrencinin takibi, velinin anında bilgi edinmesi açısından bizim için büyük anlam ifade ediyor." dedi.

Gün, lisedeki pilot uygulamanın sonuçlarına göre, sistemin diğer okullarda uygulanıp uygulanmamasına karar verileceğini dile getirdi.

Lise Müdürü Bahadır Sazlı ise velilerden gelen yoğun talep üzerine, yabancıların okula girmesini engellemek ve öğrencilerin güvenliğini artırmak için kartlı sisteme geçtiklerini bildirdi.

Sazlı, sistemle, öğrenciler ders başladıktan sonra 15 dakika içinde okula giriş yapmadığı takdirde velilerine mesaj gönderildiğini de belirtti.

Barış Yalçınkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber