Yıldırım ve Abbasi: Türkiye'nin düşmanı Pakistan'ın da düşmanıdır

Abbasi, milli bir görev olarak bir sonraki nesillere de bu iyi ilişkileri bırakacaklarını dile getirerek, "Türkiye'nin müreffehliğe ilerlemesini izliyoruz. Biz şuna inanıyoruz, Bizim halklarımız dosttur, aynı zamanda Türkiye'nin dostu bizim dostumuz, Türkiye'nin düşmanı Pakistan'ın da düşmanıdır.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2017 20:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yıldırım ve Abbasi: Türkiye'nin düşmanı Pakistan'ın da düşmanıdır

Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, "Biz şuna inanıyoruz, bizim halklarımız dosttur, aynı zamanda Türkiye'nin dostu bizim dostumuz, Türkiye'nin düşmanı Pakistan'ın da düşmanıdır." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ve Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, Dolmabahçe'deki Başbakanlık Çalışma Ofisi'nde basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından, ortak basın toplantısı düzenledi.

Abbasi, Türkiye'de olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile tanışmanın kendisi için büyük bir onur olduğunu söyledi.

Türkiye'yi D-8'de başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptığı için kutlamak istediğini belirten Abbasi, "Başkanlığı sürdürdüğü için de teşekkür etmek istiyorum. Ülkeler arasında çok ciddi bir güven var, kalplerimiz birlikte atmaktadır. Bizim kanımızda Türkiye'ye bir sevgi var ve geçmişimizden bize miras kalan iyi ilişkilerimiz var." diye konuştu.

- "Türkiye'nin düşmanı Pakistan'ın da düşmanıdır"

Abbasi, milli bir görev olarak bir sonraki nesillere de bu iyi ilişkileri bırakacaklarını dile getirerek, "Türkiye'nin müreffehliğe ilerlemesini izliyoruz. Biz şuna inanıyoruz, Bizim halklarımız dosttur, aynı zamanda Türkiye'nin dostu bizim dostumuz, Türkiye'nin düşmanı Pakistan'ın da düşmanıdır. Türkiye'nin Pakistan'a sürekli desteğini takdirle karşılıyoruz. Özellikle de ilgili Birleşmiş Milletler kararında Keşmir bölgesinde Türkiye'nin desteğini takdir ediyoruz. İslami İşbirliği Teşkilatı Başkanlığını tebrik ediyoruz. Myanmar ve Filistin konusundaki duruşunu destekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Her iki ülkenin de terörizmle mücadele ettiğine dikkati çeken Abbasi, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ve çok ciddi kayıplar vermektedir. Pakistan'ın silahlı kuvvetleri terörizm konusunda elinden geleni yapmaktadır. Terörü kınama konusunda omuz omuzayız. Terörle mücadele etmek ve bunu bitirmek için yanınızdayız. Bu bağlamda elimizde olan tüm desteği vermeye hazırız. Pakistan ve Türkiye hukuki ilişkilerini de çok boyutlu, çok katmanlı bir şekilde ekonomik bir ortaklığa dönüştürmektedir. Türkiye, Pakistan'ın sosyo-ekonomik kalkınmasına çok ciddi katkıda bulunmaktadır, bunun farkında olarak çok memnunuz. Türk iş insanlarını Pakistan'da varolan çok ciddi iş alanlarına yatırım yapmaya davet ediyorum. Kardeşim Başbakan Binali Yıldırım'ı en kısa zamanda Pakistan'da görmek istiyoruz. Türkiye ile Pakistan ilişkisi, dostuğu uzun yaşasın."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber